Хиляди демонстрираха в големите градове на Германия срещу крайната десница,

...
Хиляди демонстрираха в големите градове на Германия срещу крайната десница,
Коментари Харесай

Хиляди демонстрираха в Германия срещу крайната десница

Хиляди демонстрираха в огромните градове на Германия против крайната десница, откакто предходната седмица журналистическо следствие осветли проекти на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " за " ремиграция ".

На загадка среща през ноември в Потсдам представители на крайнодясната " Алтернатива за Германия " и авторитетни симпатизанти от бизнеса са обсъждали проект за прогонването на милиони немски жители от непознат генезис, както стана ясно от следствие на публицисти от мрежата " Коректив ", съобщи Българска национална телевизия.

" Трябва да създадем живота на тези хора у нас допустимо най-непривлекателен ", е декларирал на срещата ръководителят на парламентарната група на крайнодесните в източногерманската провинция Саксония-Анхалт, където " Алтернатива за Германия " е първа политическа мощ.

Ние, в Потсдам, би трябвало да се опълчим против това, което се е случило в нашия град.

Най-лошото е, че демократичната общественост по този начин се е изпокарала, че не си дава сметка за огромната заплаха, споделиха стачкуващи на снощния митинг в Потсдам.

В първата проява непринудено се включиха канцлерът Олаф Шолц и външната министърка Аналена Бербок, които живеят в града край Берлин.

" Благодарен съм, че десетки хиляди излязоха по улиците на Германия и се оповестиха против расизма и омразата, и поддържаха демокрацията ", написа Шолц в обществената мрежа Х.

По-късно през днешния ден Бундестагът ще разисква проектозакон на държавното управление, с който да се улесни изгонването на мигранти без право на леговище и престой в Германия.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР