Хиляди демонстранти организираха протести в Германия срещу ограниченията, наложени заради

...
Хиляди демонстранти организираха протести в Германия срещу ограниченията, наложени заради
Коментари Харесай

Хиляди протестираха срещу противоепидемичните мерки в Германия

Хиляди стачкуващи проведоха митинги в Германия против рестриктивните мерки, наложени поради пандемията от COVID-19, и против условията за имунизация, заяви ДПА.

В югозападния град Фрайбург към 4500 души се включиха в проява против предложенията за наложителна имунизация и други ограничения за ограничение на пандемията, заяви полицията. Организаторите чакаха в митинга да вземат участие към 7000 души.

Според представител на полицията не е имало основни произшествия, макар че контрадемонстранти са се пробвали да блокират пътя на шествието с колела, съобщи Българска телеграфна агенция.

В източния град Лайпциг полицията приключи проява на няколкостотин души. Според полицейски представител няколко десетки души пробили кордона и навлезли в психиатричното поделение на университетската болница в Лайпциг, където полицията задължала няколко от тях за определяне на самоличността им.

Според представител на полицията тече следствие за нарушение на закона за събранията, опозиция на органите на реда и нарушение на противоепидемичните правила в провинция Саксония.

Пак в същата провинция към 1250 души се събраха на забранен митинг в град Цвониц, заяви полицията. На 10 души е снета самоличността, тъй като са прикрили лицата си - нарушаване при обществени събирания в Германия.

В Бранденбург ан дер Хавел, град, ситуиран западно от Берлин, полицията разпръсна нерегистрирана проява против противоепидемичните правила. Участниците могат да бъдат упрекнати в неразрешено събиране и неспазване на разпоредбите за носене на маска.

Няколкостотин души стачкуваха в град Шверин в североизточната провинция Мекленбург-Предна Померания. Броят на стачкуващите е достигнал до 900.

Съобщава се и за други прояви, свързани с пандемията. В град Куксхавен на брега на Северно море към 1250 души са образували човешка верига при съблюдаване на обществена отдалеченост, която се е простирала на 2,5 км, заяви представител на локалните управляващи. Проявата е имала за цел да покаже взаимност. " Мнозинството от обществото поддържа краткотрайните ограничения против разпространяването на ковид от възприятие за отговорност към нашите събратя ", се споделя в апела на уредниците.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР