Хиляди чехи протестираха в Прага, след като правителството оцеля от

...
Хиляди чехи протестираха в Прага, след като правителството оцеля от
Коментари Харесай

Хиляди чехи протестираха в Прага, след като правителството оцеля от вот на недоверие

Хиляди чехи стачкуваха в Прага, откакто държавното управление оцеля от избор на съмнение, който имаше за цел да смъкна забъркания в следствие за машинация министър председател Андрей Бабиш, съобщи Ройтерс.

Резултатът от този избор бе предстоящ, защото по-рано тази седмица социалдемократите, които са съдружен сътрудник на Бабиш, както и комунистите, обявиха, че няма да гласоподават съмнение на премиера.

Въпреки това хиляди души се включиха в митингите в историческия център на столицата, скандирайки "Искаме почтено държавно управление " и други лозунги. Някои стачкуващи носеха транспаранти с искане за оставка на Бабиш.

Бабиш е разследван за измами с европейски дотации за стопанство, което той трансферирал на свои родини, включително и на сина си Андрей Бабиш-младши.

Неотдавна синът на Бабиш сподели на кореспонденти, че преднамерено е бил държан в Крим, с цел да не бъде разпитван по случая с измамата. Бабиш отхвърля да е направил нещо неправилно и споделя, че синът му е душевен болен и че е бил в Крим непринудено.

Социалдемократите, които имат петима министри в кабинета, се въздържаха при гласуването на вота на съмнение, откакто на вятъра приканиха Бабиш да напусне поста и да предложи правоприемник от своята партия АНО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР