Хиляди британски компании ще фалират, а икономическият център Лондон ще

...
Хиляди британски компании ще фалират, а икономическият център Лондон ще
Коментари Харесай

Великобритания губи 12 500 фирми и 66 000 работни места без сделка за Brexit

Хиляди английски компании ще банкрутират, а икономическият център Лондон ще изгуби десетки хиляди работни места, в случай че Англия не успее да реализира договорка за Brexit.

7900 лондонски компании ще банкрутират, закривайки към 41 800 работни места, през първата година след Brexit, даже в случай че бъде подписано съглашение с Европейския съюз.

В случай, че няма договорка и Англия напусне блока без търговски отстъпки, ще бъдат закрити 12 540 компании, а 66 245 работни места ще бъдат изгубени.

До тези тревожни изводи доближава компанията за бизнес изследвания Populous.World, която е проверила и анализирала финансовото положение на голям брой дребни и междинни компании в Обединеното кралство.

Според изследването фирмите в Лондон и в Югоизточния район са изложени на по-голям риск от тези в други райони, основно заради по-тесните връзки с Европа, написа Evening Standard.

" Лондон и Югоизточният район ще понесат тежките последствия от неналичието на договорка за Brexit. Дори при сключването на договорка, внезапната смяна, трудностите и несигурността около Brexit през идната година ще изпрати хиляди по-малки компании в Лондон в неплатежоспособност ", изяснява Стив Нико Уилямс, основен изпълнителен шеф на Populous.World.

Около 3% от дребните и междинни предприятия в английската столица към този момент изпитват усложнения. Около 1/4 от тях разчитат значително на бизнеса с Европа и най-вероятно ще станат жертва на Brexit, плануват от изследователската компания.

Съчетано с предстоящите 9697 фалиращи бизнеси в югоизточната част на Острова, в случай че няма договорка за Brexit, общата сума за района нараства до 22 237 фалиращи компании, което е съвсем колкото 23 886 предстоящи банкрута за останалата част от Англия.

Броят на основаните в Лондон бизнеси се е забавил внезапно след референдума за Brexit през 2016 година, като те са спаднали с 14% в годината след изборите.

Анализаторите на Populous.World предвиждат, че при липса на договорка, броят на фалиращите дребни и междинни компании в английската столица ще надвиши този на започващите компании за първи път от 2009 година насам.

Заключенията на изследователската компания идват малко откакто изследване на Федерацията на дребните предприятия откри, че единствено 8% от дребните компании в Лондон са почнали да се приготвят за случаващото се, в случай че не бъде реализирана договорка за Brexit.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР