Хиляди билети за песенния конкурс Евровизия ще бъдат предоставени на

...
Хиляди билети за песенния конкурс Евровизия ще бъдат предоставени на
Коментари Харесай

Евровизия 2023: Хиляди билети за украинските бежанци

Хиляди билети за песенния конкурс " Евровизия " ще бъдат предоставени на украинци, които са били принудени да изоставен домовете си и живеят във Англия.

Международното музикално шоу ще се организира в " M&S Bank Arena " в Ливърпул през май, откакто градът беше определен за хазаин на състезанието от името на спечелилия през 2022 година Украйна след съветската инвазия.

Като част от уговорката на Обединеното кралство да отдаде респект на Украйна на песенния конкурс, към 3000 билета ще бъдат предоставени на разселилите се украинци, с цел да могат те да участват на концертите.

Правителството на Обединеното кралство също по този начин разгласи финансиране в размер на 10 млн. паунда, с цел да " помогне да се подсигурява, че събитието в действителност ще покаже украинската просвета " във връзка годишнината от съветското навлизане в страната.

Парите ще подкрепят партньорството на Градския съвет на Ливърпул и Би Би Си с украински създатели и реализатори за основаването на шоу, " което да отпразнува музиката и метода, по който тя сплотява хората от целия свят ".

Миналогодишният победител " Калуш Оркестра " от Украйна ще се има особено осъществяване за церемонията през 2023 година

Министърът на културата Луси Фрейзър съобщи: " Незаконното навлизане на Путин в Украйна значи, че състезанието не може да се организира там, където би трябвало. Но за нас е чест да подкрепим Би Би Си и Ливърпул в провеждането му от тяхно име и сме решени да подсигуряваме, че украинският народ ще бъде в центъра на това събитие "

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР