Хиляди бежанци от войната в Украйна продължават да бягат в

...
Хиляди бежанци от войната в Украйна продължават да бягат в
Коментари Харесай

Молдова зовe за помощ заради бежанския поток

Хиляди бежанци от войната в Украйна не престават да бягат в Молдова, което принуди управляващите в страната да призоват за интернационална помощ, с цел да се оправят с напора.

„ Към момента над 270 000 украинци са минали границата “, заяви министър-председателят на Молдова Наталия Гаврилица пред BBC World Service.

„ Повече от 100 000 от тях са избрали да останат тук, даже краткотрайно. За дребна страна като Молдова това е много високо число ", добави министър председателят.

Молдова - страна с население от към 2,5 милиона души, ситуирана сред Украйна и Румъния, е с една от най-крехките стопански системи в Европа. Броят на украинските бежанци съставлява към 4% нарастване на популацията в страната.

Молдовски жители непрестанно оказват помощ за настаняването на бежанците от войната, като ги посрещнат на границите с топла храна, облекла и консумативи.

„ Ние сме доста загрижени за икономическите последствия от войната, която удря изключително мощно страна като Молдова - една от най-бедните в Европа. Имаме потребност от спомагателна задгранична помощ ", прикани министър председателят./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР