Хиляди българи, които живеят в следващата мишена на мощния ураган

...
Хиляди българи, които живеят в следващата мишена на мощния ураган
Коментари Харесай

Българско семейство с 3 деца се оказа в "окото на бурята", бяга от "Ирма"

Хиляди българи, които живеят в идната цел на мощния вихър „ Ирма ” – Флорида, и прилежащите щати – Джорджия и Алабама, са в с напрежение очакване. Те към този момент се готвят за среща със стихията, оповестява bTV. Българско семейство, което живее в Тампа реши да се изтегля с трите си деца в Орландо, с цел да не попадне в окото на урагана.

„ Избрахме да не останем в Тампа, в подслона, а да тръгнем към Орландо. За страдание, не знаем дали ще се върнем в домовете си. Дано Господ да ни опази, доставят вода с полицейски ексорт, опашките за бензин са доста дълги”, описа Гергана Славева.

" Ирма " може и да не удари със страшна мощ Орландо, само че автомагистрала 4, която свързва Източното със Западното крайбрежие на щата Флорида, е съвсем пуста.

„ Хората са обезпокоени и чаках да няма трафик, само че новините са по-благосклонни за нас в централна Флорида, Тази автомагистрала е ужасна, тук това се назовава паркомясто. Най-доброто бягство ще бъде със аероплан, само че летището затваря в 5 ч., в Маями към този момент са затворили”, съобщи Филип Кусев от Орландо.

В Палм Бийч към този момент се усещат поривите напразно. „ Огромна стихия, невиждана, нечувана. В 3 часа следобяд през днешния ден е неразрешено излизането на открито, не може да има никой по пътя до понеделник сутринта, няма никой, нормално в този час е цялостно с коли и хора”, описа Боряна Алън от Палм Бийч.

Хората се събират по няколко фамилии в къща за повече сигурност.

Заради мащаба на бурята към този момент има спешен щаб към посолството ни във Вашингтон. Всички наши сънародници и техните близки могат да звънят когато и да е на денонощието при положение на потребност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР