Хиляда и двеста души от комплекса “Марица-изток” ще се включат

...
Хиляда и двеста души от комплекса “Марица-изток” ще се включат
Коментари Харесай

1200 души от Марица Изток ще участват в шествието на „Подкрепа“

Хиляда и двеста души от комплекса “Марица-изток” ще се включат в протестния митинг-шествие на миньори и енергетици в София, заяви за Actualno.com Генчо Генчев, водач на Конфедерацията на труда „ Подкрепа “ (КТ). Митингът се провежда от синдиката за опазване на мините и термичните централи в Маришкия басейн.
Шествието ще стартира в 13:00 часа - от постройката на Националната художествена изложба, и ще премине през софийските улици - по " Раковски " до постройката на Европейска комисия и Екологичен потенциал, след това към Президентството, където ще внесат позицията на синдиката за бъдещето на “Марица-изток”, Комисията за енергийно и водно контролиране, министерството на енергетиката и министерството на околната среда и водите.
Миньорите и енергетиците чакат към тях да се причислят и сътрудниците им от браншовете металургия и химия. Ако настояванията им за предприемане на незабавни ограничения и дейности от българското държавно управление за опазване на производството на електрическа енергия от лигнитни въглища, гарантиращи енергийната самостоятелност на страната, митингите ще продължат и ще се търси интернационална поддръжка.
Припомняме, че през вчерашния ден в Раднево имаше протест на миньори и енергетици от КНСБ, които стачкуваха със същите претенции. На него пристигна и министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която ги увери, че „ Мини Марица-изток “ и Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ изрично имат бъдеще, тъй като страната е на мястото си и подхваща нужните ограничения за тяхната работа “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР