Хижа Лескова в Стара планина е била ограбена на 2-ри

...
Хижа Лескова в Стара планина е била ограбена на 2-ри
Коментари Харесай

Пияни ограбиха хижа в Стара планина, пратиха хижаря в болница - от МВР отказали помощ заради изборите

Хижа " Лескова " в Стара планина е била ограбена на 2-ри октомври. 20 души от Ботевград в деня на изборите слизат от 4 джипа пияни и стартират да бият хижаря и сина му. Мъжът е с пострадвания по цялото тяло и с черепно-мозъчна контузия в " Пирогов ". Млад мъж от компанията имал рожден ден и решил да почерпи в планината. Това бил мотивът за визитата на пияните " посетители ". Хижарите са се обадили на телефон 112, само че от там им споделили, че от Министерство на вътрешните работи нямали задоволително екипи поради изборите. вижте целия роман, който потърпевшите са разгласили на страницата на хижа " Лескова " във Facebook: 

Скъпи туристи и другари на хижа Лескова, осведомяваме Ви, че на 2-ри октомври, неделя, в деня, в който България гласоподава за по-добро бъдеще, хижата беше изпочупена и ограбена, а ние - пребити. Нанесени са телесни повреди, големи материални вреди, открадната е техника на огромна стойност, измежду която и персонални движимости. Собственикът на хижата е признат в УМБАЛСМ Пирогов с голям брой пострадвания и черепно-мозъчна контузия.
Имаме информация за причинителите - локална група пияни вандали с джипове от Ботевград, разчитаща на числено предимство против нас. За момента не можем да разкриваме детайлности, защото ще се образува досъдебно произвеждане.

След неведнъж подаван сигнал на тел.112 същия ден за нахлуване в парцела, оборване на собствеността, нападателно държание и закани с в детайли изложение на обстановката и причинителите, ни беше отказано да качим представител на органите на реда от РПУ Своге, заради дефицит на екипи в изборния ден. При съществуване на задоволително време (часове) за реакция от тяхна страна, не бе основана организация сред РПУ Своге и сътрудниците им от Ботевград, нарушителите да бъдат блокирани и задържани на слизане от хижата с откраднатите движимости. Разочаровани сме също от не толкоз съответната реакция на тел.112, неналичието на организираност и поредност и омаловажаването на обстановката.
Опитахме се да подобрим изискванията на хижата,  да осигурим наличие от самото начало, вложихме персонални средства и доста, доста часове работа, само че трудът ни в продължение на 2 години беше погубен за секунди. Благодарим на всички, които ни подкрепяха през този интервал. За момента, обаче, нямаме сили и мотивация да се борим за тази идея.
*Предвид нанесените материални вреди и опустошения, хижата към този момент не е годна за пренощуване!
*Телефонът на хижата не действа сега, защото е измежду откраднатите движимости!
Бъдете здрави!

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР