Хигиената отдавна е нещо естествено за нас. Също толкова важно

...
Хигиената отдавна е нещо естествено за нас. Също толкова важно
Коментари Харесай

Предмет в банята събира изключително много бактерии, не е тоалетната чиния

Хигиената от дълго време е нещо естествено за нас. Също толкоз значимо е да поддържате дома си спретнат. Това освен ще увеличи равнището на комфорт при пребиваването ви в него, само че и ще усъвършенства здравето ви. В края на краищата качественото главно разчистване е превъзходен метод да се отървете от праха, мръсотията и рисковите бактерии. 

А почистването включва освен миенето на подовете или желанието да прахосмукирате жилището няколко пъти. Важно е също по този начин да се отървете от нещата, по които се натрупват микроби.

Например в кухнята подобен предмет е гъбата за съдове. Върху нея се натрупват 200 хиляди пъти повече рискови бактерии, в сравнение с върху ръба на тоалетната паница, банкнотите или повърхността на смарт телефона ни. А заради непрекъснатата мокрота върху гъбата интензивно се развиват и гъбички и дрожди. Ето за какво се предлага този детайл в кухнята да се сменя всяка седмица.

И в банята има движимост, която гълтам голямо количество рискови бактерии. Вярвате или не, това е елементарната постеля. Хората не се сещат да я сменят постоянно, а избират да я мият, само че го вършат много рядко, а и доста на вятъра. Върху постелката за баня има удобна атмосфера за развиването на микроби и плесени. Това важи с особена мощ за изделията от тъкани. Независимо от дължината на косъма, мръсотията се впива идеално в тях. 

Ето за какво специалистите по почистването настоятелно предлагат да перете постелките един път или даже два пъти седмично, с цел да се отървете дейно от насъбраните бактерии. Да, съгласни сме, че тя ще се износи бързо. Но изтривалката не коства толкоз баснословна сума, че да не може да се сменя постоянно. Ако изтривалката няма косъм, а се състои от текстилно покритие, не е належащо да я перете в машината. Достатъчно е да се избърсва 1-2 пъти седмично с разтвор с добавка на трапезен оцет.

Важно е също по този начин да не забравяте да почиствате постоянно дървените постелки за хранене. Те могат да се избърсват и с забрадка и препарат за разчистване. Не е неразрешено да се употребява оцет. И още - предлага се да почиствате мястото под постелката за още по-голям резултат, actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР