- Хибридният принцип: Рекупериране на спирачна енергия и използването й

...
- Хибридният принцип: Рекупериране на спирачна енергия и използването й
Коментари Харесай

Двойна премиера: Чисто нов компактен междуградски автобус Mercedes-Benz Intouro K с хибридна версия

- Хибридният принцип: Рекупериране на спирачна сила и потреблението й за тръгване
- Суперкондензатори, които служат за краткосрочно предпазване на сила
- 48-волтова електрическа система, ниско добавено тегло, непроменено ръководство
- Изпитани съставни елементи, дружно с нов рекуперационен модул за Intouro
- Новият Intouro K: Всестранен гений, даже и на тесни улици

Електромобилността има доста аспекти. Докато за градския трафик акцентът е подложен върху напълно електрическите системи за задвижване, при междуградския превоз от Daimler Buses разчитат на Mercedes-Benz Intouro с неговия хибриден модул. Хибридният модул се предлага за всички модели с две оси с автоматизирана трансмисия от богатата гама Intouro. Той прави своя дебют и в също по този начин новия междуградски Intouro K, с който гамата на Intouro се уголемява от една страна с еластичен и извънредно маневрен рейс, а от друга - с пестелив рейс, който има необятен набор от приложения.

Начинът на работа на Intouro хибрид е извънредно елементарен. Допълнителен елдвигател работи като алтернатор по време на етапите на прекъсване и понижаване на транспортното средство, преобразувайки спирачната сила в електричество. Този ток се съхранява и е разполагаем на електродвигателя в поддръжка на мотора с вътрешно горене, изключително при тръгване и ускорение. Електрическият мотор е интегриран сред мотора с вътрешно горене и автоматизираната трансмисия, а мощността му е 14 кВт с въртящ миг от 220 Нм.

Токът, генериран от рекуперацията, се съхранява в двуслойни кондензатори (суперкондензатори), които се характеризират с висока компактност на мощността. Системата за предпазване на сила на Intouro хибрид се състои от два модула. Всеки модул съдържа 16 двуслойни кондензатори. Двата модула дружно имат общ потенциал от 2 Aч.

Друго основно преимущество на Intouro хибрид е, че не се нуждае от комплицирана мрежа с високо напрежение. Междуградският рейс е с обособена 48-волтова система за хибридния модул. Тя се класифицира като нисковолтова технология и е безвредна за потребление. При създаването на Intouro хибрид инженерите от Daimler Buses са заложили на към този момент изпитани съставни елементи, които са намерили своето приложение в сполучливия Citaro хибрид, като да вземем за пример суперкондензатори за предпазване на електрическа сила.

Новият хибриден модул ще отпразнува своя дебют в новия, стилен Intouro K. Той е извънредно маневрен с дължина от 10,75 метра и радиус на завой от единствено 18,34 метра. Това го прави съвършен за пътувания в планински региони, по криволичещи пътища или за екскурзии с дребни групи. В същото време Intouro K е пълностоен рейс с всички изключителни характерности на фамилията Intouro. В сходство с необятния си обсег на приложение, той се предлага в необятен набор от разновидности на съоръжение. Intouro K се предлага с мощ на мотора от 220 kW (299 к.с.) или 260 kW (354 к.с.).

Автобусните оператори могат да избират от четири разновидността на трансмисията: шестстепенна ръчна скоростна кутия, изцяло автоматизирана трансмисия Mercedes-Benz PowerShift или автоматизирана трансмисия с преобразувател на въртящия миг от Voith и ZF.

Групата Силвър Стар е формален представител на немския тръст Mercedes-Benz AG за България за марките Mercedes-Benz и smart, на Daimler Trucks AG за марките Mercedes-Benz, Unimog и FUSO и на EvoBus за Mercedes-Benz и Setra. Компанията предлага целия набор от услуги за бизнес и крайни клиенти, включително продажба и следпродажбено обслужване на нови и използвани леки, лекотоварни и товарни коли и рейсове, както и продажби на аварийни елементи. Дилърските центрове на Силвър Стар се намират в София, Пловдив, Варна, Бургас и Евро Старс в Русе.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР