Хибискусът (Hibiscus) се радва на изключителна популярност в страните от

...
Хибискусът (Hibiscus) се радва на изключителна популярност в страните от
Коментари Харесай

Хибискусът помага при високо кръвно и холестерол


Хибискусът (Hibiscus) се радва на изключителна известност в страните от нашите географски ширини заради доста красивите си цветове. Успоредно с насладата за окото обаче цветовете на хибискуса носят и редица изгоди за здравето. От тях се подготвя известният чай какркаде , кондензиран както с прелестен червен цвят, по този начин и с доста биоактивни субстанции .

Комбинацията от потребни съставки в хибискуса оказва доста удобен резултат върху сърдечно-съдовата система. Те може да добавят всяка диета за понижаване на кръвното налягане и да улеснят

регулирането на липидния профил на кръвта при висок холестерол .

Хибискусът и надлежно чаят от каркаде съдържат високи количества от следните биоактивни субстанции:
Витамин А; Витамин С; Микроелементът желязо;

Комбинацията от тях носи изявено противовъзпалително и имуностимулиращо деяние, което укрепва сърдечносъдовата система .

Благоприятният резултат на хибискуса върху холестерола и кръвното налягане се асоциира с две негови характерни дейности върху организма. Доказано е, че при постоянна консумация хибискусът контролира метаболизма и може да забави усвояването на мазнините . В дълготраен аспект това има доста положителна роля върху липидния профил на кръвта и равнището на холестерола и триглицеридите. Освен това билката има и изявено диуретично деяние . Помага за изнасянето на задъжаната в организма вода и за нормализиране на високото кръвно налягане, асоциирано с нея.

Свързани публикации.. Хибискус (каркаде) – билката, правеща най-красивия чай 0 Хибискус или каркаде намалява кръвното налягане 1 Режим на хранене при висок холестерол и триглицериди 0

И двете дейности на хибискуса оказват доста положително въздействие и върху тежестта .

Най-вкусният метод да си набавим изгодите от хибискуса е посредством използването му за изработка на чай. Чаят каркаде е извънредно благоуханен, а удобният резултат върху сърдечносъдовата система може да се ускори с прибавянето на малко канела .

Ежедневната консумация на чай от хибискус е освежаващо средство за поддържане на тонуса и положителното здраве. За опазване на оптималната огромна част от термолабилните потребни съставки е добре чаят да се подготвя като отвара на цветовете от хибискус, без те да се варят.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР