ХХ конгрес на Китайската комунистическа партия, който се провежда от

...
ХХ конгрес на Китайската комунистическа партия, който се провежда от
Коментари Харесай

Проф. Нако Стефанов: Досега Китай догонваше, оттук нататък ще изпреварва

" ХХ конгрес на Китайската комунистическа партия, който се организира от 16 до 22 октомври, е конгресът на най-голямата партия в света. Това са над 95 млн. души. Това е конгрес освен с национално, само че и с световно значение, защото Китай е един от световните центрове на мощ. Пътят, по който ще поеме Китай въз основата на решенията от конгреса, ще окаже световно въздействие върху целия свят ".

Това сподели пред БНР проф. Нако Стефанов, учител в Софийския университет и откривател на Източна Азия.

Според него така наречен социализъм с китайска характерност навлиза в нова епоха.

" Досега Китай догонваше, оттук насетне Китай ще изпреварва Щатите, Запада в региона на четвъртата технологическа гражданска война. Затова моментът е значим. В този нов стадий по нов метод се слага въпросът за модернизацията на страната - великото възобновление на китайската нация, " означи ученият.

В предаването " 12+3 " проф. Стефанов добави, че по отношение на войната в Украйна позицията на Китай е дистанцирана и с отвращение за директна помощ за Русия.

" Китай е за многополярността на света, както са Русия, Индия, до момента в който Западът поддържа тезата за еднополярността. Оттук идва мощното напрежение в връзките на Запада с онази част на света, която е за един многополярен свят, " заключи проф. Нако Стефанов.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР