Херцогинята на Съсекс е била изправена пред отвратителни заплахи за

...
Херцогинята на Съсекс е била изправена пред отвратителни заплахи за
Коментари Харесай

Меган е била изправена пред смъртни заплахи като кралска особа

Херцогинята на Съсекс е била изправена пред " отвратителни " закани за живота си по време на престоя си в кралското семейство, съобщи най-високопоставеният цветнокож служител на реда в Обединеното кралство. Нийл Басу съобщи, че като началник на отдела за битка с тероризма е трябвало да се оправя с достоверни закани от извънредно десни екстремисти против Меган Маркъл и брачна половинка ѝ принц Хари. Коментарите му в изявление за Channel 4 News, излъчено късно във вторник, наподобява поддържат изказванията на Хари по отношение на опасенията за сигурността.

Меган, някогашна телевизионна актриса от смесена раса, се омъжи за по-малкия наследник на крал Чарлз III през 2018 година, само че през 2020 година те се отхвърлиха от кралския живот и се реалокираха в Съединени американски щати. 54-годишният Басу, който се отдръпна след 30 години работа в лондонската столична полиция, беше запитан дали има действителни закани за живота на Меган.  " Абсолютно ", отговори той, като назова заканите " отвратителни и доста действителни ".  " Имахме екипи, които ги проверяваха. Хората бяха подведени под отговорност за тези закани. "  38-годишният Хари заведе дело в съда против държавното управление на Обединеното кралство, с цел да наложи преразглеждане на решението за лишаване на финансираната от страната му отбрана, когато той се върна в страната от Съединени американски щати.

В началото на връзката им Хари предприе рядката стъпка да подлага на критика обществено тона на някои медийни изявления за Меган. Той осъди " расовия подтекст на мненията и откровения сексизъм и расизъм на троловете в обществените медии и мненията към публикациите в интернет ". Двойката упрекна и самото кралско семейство в расизъм в телевизионно изявление с Опра Уинфри през 2021 г. Басу, чийто татко е от Индия, атакува и това, което назова " ужасяваща " изразителност на висши консервативни политици от азиатски генезис във връзка с мигрантите. Десният министър на вътрешните работи Суела Брейвърман - в действителност началник на Басу, дефинира албанските претенденти за леговище като " нарушители ".

Брейвърман, която също е от индийски генезис, поддържа противоречива държавна скица за депортиране на неуспели претенденти за леговище в Руанда, която е обект на голям брой правни провокации. Басу назова потребления език " непонятен " и го съпостави с речта на депутата от Консервативната партия Инок Пауъл от 1968 година, в която той предизвестява за расова война заради имиграцията.  " Невероятно е да чуеш поредност от доста авторитетни политици, които наподобяват по този метод, да приказват на език, който татко ми е запомнил от 1968 година Това е ужасяващо ", споделя той.  " Роден съм през 1968 година Речта за " реките от кръв " бе произнесена в изборния регион до мястото, където живееха родителите ми, и трансформира живота им в пъкъл. Смесена расова двойка, която се разхожда по улиците през 60-те години на предишния век. ”

" Говоря за расата, тъй като знам нещо за нея, тъй като съм 54-годишен мъж от смесена раса ". Но той призна, че готовността му да приказва намерено по расовите въпроси може да му попречи да заеме поста на началник на Националната организация за битка с престъпността, с която е обвързван. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР