Херо Мустафа вече не е посланик на САЩ в България.Американският

...
Херо Мустафа вече не е посланик на САЩ в България.Американският
Коментари Харесай

Джо Байдън сменя Херо Мустафа с нов посланик на САЩ в България

Херо Мустафа към този момент не е дипломат на Съединени американски щати в България.

Американският президент Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за дипломат на Съединени американски щати в България. Ако номинацията му бъде доказана от Сената, той ще размени на поста Херо Мустафа, която е в България от 2019 г. Това заяви " Свободна Европа ".

Кенет Мъртън е бил дипломат на Съединени американски щати в Хърватия и Хаити, а последната му задача е като шарже д’афер на американското посолство в Хаити. Бил е и стопански консултант в посолството на Съединени американски щати в Париж, се показва в биографичната му информация, оповестена от Белия дом.

Мъртън е бил и заместник-изпълнителен секретар в Държавния департамент на Съединени американски щати. Работил е и като основен заместник-помощник секретар в Бюрото за световно ръководство на гении към Държавния департамент, а преди този момент е бил заместник-помощник секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо.

Кенет Мъртън има бакалавърска степен от университета Маями в Оксфорд, Охайо, и магистърска степен от Американския университет във Вашингтон. Говори хаитянски креолски език, френски, немски и испански. Носител е на няколко награди поради активността си в помощ на потърпевшите от земетресението в Хаити през 2010 година, написа Novini.bg

Херо Мустафа е дипломат на Съединени американски щати в България от септември 2019 година Нейният мандат към този момент изтича.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР