Хепатит А тръшна над 100 души в Луковит. Заразените са

...
Хепатит А тръшна над 100 души в Луковит. Заразените са
Коментари Харесай

Хепатит А тръшна над 100 души в Луковит

Хепатит А тръшна над 100 души в Луковит. Заразените са от ромския квартал "Изток ", разяснява шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Ивелина Русева.

През последната седмица са регистрирани нови 20 случая на болни, огромна част от които са деца. Всички са признати в болница в Ловеч и Плевен, само че болестта се популяризира и отвън квартала.

Среща с управлението на общината е планувана за 30 август, като задачата е да се набележат ограничения за справяне с казуса, написа Dariknews.

Имунизацията не е наложителна, само че от РЗИ предлагат да се направи на деца отвън квартала, които посещават детски градини и учебни заведения.

Заместник-кметът на община Луковит Цветенка Хаджиева разяснява, че детска градина "Слънце ", която посещават множеството деца от ромския квартал, ще бъде затворена най-малко до 15 септември. "Шарено петле " ще отвори порти на 4 септември, а забавачката "Звънче " към този момент работи.

Приемът на деца обаче става против документ от персоналния доктор, който потвърждава, че малчуганите не са заболели и не са имали контакти с към този момент инфектирани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР