Hеорги Семерджиев, който бе осъден на 20 години затвор на

...
Hеорги Семерджиев, който бе осъден на 20 години затвор на
Коментари Харесай

Семерджиев се жалва, че бил постоянно заключен

Hеорги Семерджиев, който бе наказан на 20 години затвор на първа инстанция за адската злополука с две жертви на столичния бул. „ Черни връх “, се жалва, че бил непрекъснато заключен. Това излиза наяве от частно наказателно дело, което джигитът е завел в Софийския областен съд.

Папките били препратени към Административен съд София-град, само че оттова го върнали за установяване на подсъдност от разбъркан състав на Върховен касационен съд и Върховен административен съд.

В жалбата си Семерджиев действително нападна член от Закона за осъществяване на наказванията и задържането под стража. Според него обвинените и подсъдимите се държат в непрекъснато заключени пространства без право на присъединяване в групови мероприятия, когато са упрекнати за закононарушения, за които се планува наказване отнемане от независимост над 15 години или пожизнен затвор или когато нарушават реда в пандиза. В първата догадка настаняването става със заповед на началника на пандиза.

Семерджиев нападна точно тази заповед, написа Телеграф.

Междувременно стана ясно, че Семерджиев ще се изправи пред Темида по следващо дело. Софийската районна прокуратура е внесла в съда обвиняването против него за подправената швейцарска шофьорска брошура. Въпреки че за нея се разбра едвам когато Семерджиев умъртви две млади дами предишното лято, в обвиняването се твърди, че той бил хванат с документа менте още на 14 февруари 2022 година, т.е. няколко месеца преди жестоката злополука.

Тогава джигитът минал на алено по бул. „ България “ и бул. „ Гоце Делчев “ и бил спрян от полицейски патрул. Именно тогава Семерджиев размахал шофьорската брошура от Швейцария. Катаджиите обаче му съставили единствено акт за прекосяването на алено.

Очаква се скоро да бъде планувано първото съвещание в СРС за подправената брошура. Утре пък в Софийския апелативен съд продължава делото против джигита за злополуката, в която умъртви Хариет и Хриси, а след това избяга от местопроизшествието. На първа инстанция Семерджиев отнесе 20 години решетки.

Пред САС той упорства да бъде приет за почтен.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР