Хемодиализният център във Видин заработва утре. Извършена е предвидената по

...
Хемодиализният център във Видин заработва утре. Извършена е предвидената по
Коментари Харесай

Ново 20: Центърът по хемодиализа във Видин заработва от утре

Хемодиализният център във Видин заработва на следващия ден. Извършена е плануванаъа по проект стерилизация след спешния ремонт на апаратурата, само че процедури през днешния ден няма да има, защото пациентите към този момент са превозени до Монтана.
Аварията във видинското поделение по хемодиализа е първата и единствена в страната от този вид. Същата инсталация работи в още 70 лечебни заведения в страната. Проблемът не опира до нейното действие, а до външни аргументи.
"Оценката на експертите е, че това е хидравличен удар. По някаква причина отвън болничното заведение захранваща с питейна вода канализация е била аварирала, спаднало е налягането. Аварията е отстранена от ВиК-специалистите, отвън болничното заведение, отново споделям, и при повишение на налягането към 16:35 часа предишния понеделник се е получила тази повреда ", сподели националният представител Владимир Тошев.
В отделението чакат обещаните от Министерството на здравеопазването 180 хиляди лв. за ново съоръжение. Те са за хемодиализни апарати, кревати и водоочистваща система.бСредствата са обезпечени от Министерски съвет в края на септември.
Очакват се и резултатите от инспекция на организация "Медицински одит " за смъртен случай. Както BulNews.bg заяви, 50-годишен мъж умря в болничното заведение след пропуснати процедури.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР