Хелзинкския университет във Финландия стартира курс по изкуствен интелект –

...
Хелзинкския университет във Финландия стартира курс по изкуствен интелект –
Коментари Харесай

Финландски университет предлага безплатен онлайн курс по AI




Хелзинкския университет във Финландия започва курс по изкуствен интелект – който е изцяло безвъзмезден и наличен за всички искащи по целия свят. За разлика от новата бакалавърска степен по изкуствен интелект в американския университет „ Карнеги Мелън “, имаща за цел да образова бъдещи специалисти в сферата, финландското предложение е ориентирано по-скоро към начинаещите, които желаят да създадат своите първи стъпки в тематиката. Много от огромните софтуерни компании като Гугъл към този момент имат специфични отдели, които работят по AI планове. Освен това много нетехнологични компании към този момент разчитат в огромна степен на изкуствения разсъдък при осъществяването на разнообразни задания.

Много от хората обаче не знаят, че техният живот към този момент всеки ден е повлиян от изкуствения разсъдък. Пример за това е потреблението на AI в хранително-вкусовата промишленост за подбиране на производството. Освен това към момента много от потребителите на Фейсбук не осъзнават, че компанията ползва изкуствен интелект при услугата си за лицево различаване.

Прочетете още: Най-добрите мениджъри на пароли за Android

Именно и по тази причина курсът в Хелзинкския университет се концентрира върху даването на съществени знания в региона. Той стартира с определение какво е AI и по какъв начин може той да позволява проблеми. Също по този начин се чака да бъдат обсъждани тематиките по какъв начин технологията към този момент се ползват в действителния свят, по какъв начин машинното образование работи и какво са невронните мрежи. За да се приключи курсът, е належащо да се отделят към 30 часа. Всички изкарали курса най-после ще получат документ, който може да бъде показан в LinkedIn.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР