… идват тук и ни спасяват министър-председателя… не ги е

...
… идват тук и ни спасяват министър-председателя… не ги е
Коментари Харесай

Скапани имигранти…

… идват тук и ни спасяват министър-председателя… не ги е срам!
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5265
Това е саркастичната шега, която британците разменят помежду си, насочена срещу политиката на консервативните управляващи, които наложиха Brexit, планирайки всяка стъпка на расистката реторика. Включително и чрез медиите си, които довчера пропагандираха ограничаване на чужденците в икономиката и здравеопазването (!!!) на Острова, а днес им ръкопляскат и ги наричат „ ангели “.

Да, огромна част от медицинския персонал в Англия е съставен от чужденци.

Сега времената са трудни и тежки и точно в тях си проличава кой колко струва. Лъжите и двуличието също лъсват.

The Sun и Daily Express са сред вестниците, които най-силно подкрепяха расистката реторика на консерваторите, докато им изнасяше да рекламират Brexit. Днес те пишат за „ Ангелите “ на Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е.



Странно, но от медиите научаваме, че въпросните „ ангели “, на които Борис благодари специално, са Джени МакГий от Нова Зеландия и Луиш от Португалия.

Чието пребиваване в страната ВЕЧЕ е силно затруднено, а скоро ще стане невъзможно, благодарение на Brexit. Чието лице е спасеният от тях… Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е. Съдбата определено има прекрасно чувство за ирония.

„ Скапани имигранти “ всъщност се използва от британците като саркастична шега, именно защото расистките изказвания на консервативните поддръжници обикновено започват с тези думи. Но никога не са звучали по-не-на-място отколкото днес, нали?



Отляво – материал от юли 2016 г., озаглавен: „ Време е да спрем да третираме здравните работници като религия “ с подзаглавие: „ Трябва да спрем да боготворим здравните служби[…]”;
Отдясно – материал от настоящето, озаглавен: „ На страната на ангелите “.



Друг материал от декември 2015 г., озаглавен: „ Прекалено много чуждестранни сестри увреждат здравната система, твърди доклад “. Текстът започва така: „ Болните британци чувстват най-високи нива на удовлетвореност, когато са лекувани от лекари и персонал от Обединеното кралство “.



Това е Министърът на британския кабинет Майкъл Гоув. Той изключително много ядоса сънародниците си с това, че уреди дъщеря си да бъде тествана за COVID-19, докато…

… докато МЕДИЦИТЕ и болничният персонал, който се грижи за живота на хората, не успяват да се доредят до тестове. А, като за начало Майкъл Гоув успя да издразни всички, като беше забелязан да тича навън по време, в което се предполага, че е ЗАТВОРЕН у дома си защото е под карантина, след като член на семейството му е дал положителна проба. И се предполага, че самият той може би е зарàзен.

Британски министър се е изолирал

Виждате как работи лицемерието.

Има и още примери.

Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския нарече COVID-19 „ измама “, многократно предупрежденията бяха пренебрегвани, днес в САЩ копаят масови гробове. 561 000 са болните, 22 000 са починалите. Засега.

Наш специалист разкри защо САЩ са пренебрегнали предупрежденията за COVID-19

Тръмп се самопровъзгласи за „ военновременен президент “, но каза, че „ не носи отговорност “, обърна внимание преди всичко и най-вече внимание на рейтингите си и използва брифингите на щаба си за предизборна пропаганда… а само вчера още 1528 американци умряха.

В Бразилия президентът Жаир Болсонаро продължава да пренебрегва опасността и да отказва да се съобразява с мерките, въпреки че населението на страната започва все повече да го намразва.

Крайнодесният Болсонаро, когото ще запомним с какво ли не – от отказа му да повярва в COVID-19 до отказа му да приеме международна помощ за гасенето на пожарите в Амазония, „ докато Макрон не му се извини “ и вината за необратимите щети на дъждовната гора и населението на страната… същият този Болсонаро сега е тема номер едно за специалистите медици и епидемиолози в Бразилия, защото, според тях, поведението му тласка Бразилия към бедствие. Както те го описват: „ марширува “ към бедствието.

Той е един от четиримата световни лидери, които отказват да приемат сериозността на пандемията – заедно с президентите на Никарагуа, Беларус и Туркменистан.

Нееднократно Болсонаро се подиграва на разпоредбите на собствения му здравен министър за социална дистанция, като и дава „ личен пример “, отивайки на разходка, за да си купи понички, поздравявайки хората по улицата, заявявайки: „ Никой не може да ми отмени правото да се движа “.

А ето на това видео можете да го видите как си избърсва носа ТОЧНО преди да подаде ръка на възрастна жена. Толкова за „ разума “ на лидерите, толкова за „ истината “ и лицемерието.

Bolsonaro é visto esfregando nariz e apertando mão de apoiadores. Uma das mulheres com quem ele teve contato é uma mulher idosa https://t.co/anz9ibvyCI #Covid19 #coronavírus #FiqueEmCasa pic.twitter.com/UhLCboJuRM
— Jeff Nascimento (em ) (@jnascim) April 10, 2020

Давам ви всички тези примери, защото ние не живеем на самотен остров и нищо от световната пандемия на мозъчен дефицит не ни е чуждо. Видяхте какво правеха църквите вчера – на Цветница, видяхте как хората се редяха на опашка, за да им завират една обща лъжичка в устите. И това след всичките обещания, че ще бъдат взимани мерки. Когато попитаха поповете защо не взимат мерки, те ни обясниха, че не трябвало да се взимат мерки, защото причастието е „ свято “, а и никой не им бил разпореждал. След всичките обещания…

Не забравяйте и, че всеки ден ловят хора, избягали от карантина. Никой не може да ви гарантира, че поне един от тях не е бил на църква вчера. Лизал лъжичка.

Ето, разбрахме, че има нещо, от което управляващите и щабът не могат или не искат да ни предпазят. На хората няма смисъл да се сърдим – те толкова си могат, това са те; на църквата – и да се сърдим, и да не се сърдим – все тая, за тях това е бизнес, нищо лично, жертвите са косвени. Щабът и властта не могат или не искат да се опълчат на поповете.

Православните талибани победиха!

Затова тук идва нашата роля. Явно е, че трябва сами да се справяме. Затова нека всеки от нас направи така, че максимален брой негови близки и познати, които са „ рискови “ (имам предвид тези, които се изкушават да се завират в опасността, било то възрастни или не, болни или здрави) да бъдат „ образовани “ за опасностите.

Прокуратурата се заема с Волен Сидеров заради призива му

1. Много от тези хора не вярват, че COVID-19 е истински, вярват на брътвежите на опасни политици, лидери, медии и всякакви индивиди, решили да натрупат дивиденти.
Обяснявайте им. Търпеливо и без да ги карате да се чувстват глупави или да им се карате, защото така ще постигнете обратния ефект – ще ги ядосате и напук ще се юрнат навън.

2. Освен това: ограничавайте влиянието на вредните и опасни медии и известни личности. Накарайте близките ви да разберат, че въпросните „ медии “ и „ лидери “ имат изгода от това да сеят съмнения, защото така си правят реклама и си вдигат рейтинга.

3. Самите вие не се изкушавайте да им се доверявате. Знам, че не е лесно да се отсее от цялата вълна от пропаганда, но ето ви един лесен метод да пресяване:

Не вярвайте на неща, които са: прекалено хубави; прекалено лоши и зловещи; прекалено „ фантасмагорични “ – та чак граничат с евтина научна фантастика; предлагат прекалено лесни решения; са пресилено мрачни; ви действат повече на емоциите, отколкото на разума. Те са създадени с цел да ви подведат. Разпознавайте ги. Положението не е нито „ края на света “, нито „ няма нищо, всичко е измислица “.

Явно с някои неща ще трябва да се справяме сами. Нека се справим.

Кирил Ананиев напомни: Още не сме достигнали пика на заразата
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5265  Прокуратурите в Кюстендил и Дупница водят следствия на нови случаи на неспазване на карантина Прокуратурите в Кюстендил и Дупница водят следствия на нови случаи на неспазване на карантина  Туристическият отрасъл търси ген. Мутафчийски на българската стопанска система Туристическият отрасъл търси ген. Мутафчийски на българската стопанска система  Професор от Професор от " Пирогов " разкри по кое време ще е пика на пандемията и разгласи: Интубираме пациенти с COVID-19 безусловно на входа на болничното заведение
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР