Hell's Kitchen по NOVA става все по-интересен и по-интересен с

...
Hell's Kitchen по NOVA става все по-интересен и по-интересен с
Коментари Харесай

Как да си сготвим рецептата от Hell`s Kitchen Рибай стек с качамак, аспеpжи и горчица сос

Hell's Kitchen по NOVA става все по-интересен и по-интересен с всеки минал епизод, а ние единствено гледаме и се дивим на вкусните ястия, които подготвят участниците.

Сега имаме опцията и ние да си сготвим една от рецептите, които те сервират на своите посетители в кухнята на Hell's Kitchen . Представяме ви рецептата за рибай (rib eye) стек с качамак, аспеpжи и горчица сос.

Приятно гответе!

Продукти:

Телешки стек – 4 бр,
Маскарпоне 50 гр
Царевичен грис 50 гр
Мляко 100 гр
Мащерка на усет
Аспержи – 12 бр
Масло
Пресни билки на усет
Телешки бульон 100 гр
Бутер тесто – 4 правоъгълни части
Арпаджик
Тъмен балсамов оцет
Шалот 3 глави
Сметана – 50 мл
Бяло вино – 100 мл
Дафинов лист – 1 бр
Кафява захар -1 чаена.лъж
Едрозърнеста и дижонска горчица – 2 суп лъж
Пармезан – 50 гр
Яйца – 1 жълтък
Сол малдон на усет
Захар – 1 чаена лъжичка

 f iStock

Технология:

Качамак: В касерола наливаме телешки бульон и мляко, загряваме и прибавяме царевичния грис. Готвим, като непрестанно бъркаме. При подготвеност инсталираме с маскарпоне и пармезан. Овкусяваме със сол, пипер и мащерка.

Аспержи: Изрязваме правоъгълно парче от бутер тестото, в центъра, на което слагаме 3 броя аспержи, намазваме краищата на бутер тестото с жълтък и вода и овкусяваме с малдонска сол. Печем в загрята фурна до подготвеност.

Горчица сос: В касерола задушаваме шалота с кафявата захар. Гасим с бяло вино. Прибавяме сметана, дафинов лист и редуцираме до мечтаната плътност. При издаване загряваме сместа и прибавяме двата типа горчица при непрестанно бъркане. Овкусяваме със сол, пипер и пресни билки.

Стекът се порцира и при поръчка се овкусява със сол, гриловаме до нужната температура. Преди издаване овкусяваме с пипер и намазваме с масло.

 f iStock

Арпаджик: Арпаджикът го слагаме в касерола, поливаме мрачен балсамов оцет и захар и редуцираме до цялостното сготвяне на арпаджика и нужната плътност.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР