Хеликоптерът за спешна медицинска помощ по въздух направи първи тренировъчен

...
Хеликоптерът за спешна медицинска помощ по въздух направи първи тренировъчен
Коментари Харесай

Първи тест: Хеликоптерът за спешна помощ с полет до „Св. Екатерина“ и обратно

Хеликоптерът за незабавна здравна помощ по въздух направи първи подготвителен полет. На първата подготвителна HEMS задача на авиационния оператор „ България Хели Мед Сървиз “ ЕАД участва транспортният министър в оставка Георги Гвоздейков.

Хеликоптерът излетя от авиобазата на Главна дирекция „ Гранична полиция “ (ГДГП) в 11.48 ч. и кацна в 11.58 ч. на болничното вертолетно летище на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) „ Св. Екатерина “, след което се върне назад в базата.

Демонстрационният полет с хеликоптера за незабавна здравна помощ в началото бе плануван за 15 март. Полетът беше отсрочен за през днешния ден поради националния печал в памет на патриарх Неофит.

" Предстои процедурите по привършване на образованието на водачите. След като създадат по 10 часа на водач, хеликоптерът може да е въведен в употреба ", изясни Гвоздейков. Пилотите минали образование са шестима, като има и друга група за другите два хеликоптера, съобщи още министърът в оставака.  

Имаше много неверна информация редовността на хеликоптера, съобщи Гвоздейков. Дефектите са отстранени още преди той да пристигна в България, увери той. Летял е под надзора на италианските управляващи, дали биха си разрешили това, което се разпространяваше  - изрично не, сподели Гвоздейков и добави, че сигурността в авиацията е преди всичко. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР