Хеликоптерът е абсолютно изправен. Той се намира в процедура по

...
Хеликоптерът е абсолютно изправен. Той се намира в процедура по
Коментари Харесай

Министърът на транспорта: Първият медицински хеликоптер е абсолютно изправен

Хеликоптерът е безусловно изправен. Той се намира в процедура по издаване на летателна валидност, която също е част по процеса по узаконяване. Това обясни в ефира на министърът на превоза Георги Гвоздейков по отношение на следствието на bTV, съгласно което първата въздушна кола за спешна помощ на България няма сложена черна кутия. Проверка на специалисти от сдружението „ България Хели Мед Сървиз “ установи още 7 забележки, като липса на уплътнения на вратите, да вземем за пример. 

Никой няма да допусне до полет хеликоптер, който има показаните проблеми. Тези проблеми са отстранени още на място, съобщи министърът и добави, че истината е радикално друга от показаното в следствието и по тематиката би трябвало да се приказва с обстоятелства. 

Той изясни, че на 26 и 27 февруари екип от България, с инженери от „ България Хели Мед Сървиз “ и хора от опазването на здравето, са отпътували за Италия за дефинитивно техническо приемане преди прелитането на хеликоптера в България. В групата са били двама готови специалисти, водачът Васил Вълков и основният инженер Трайчо Трайков, добави Гвоздейков. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР