Хеликоптер с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на

...
Хеликоптер с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на
Коментари Харесай

Частично бедствено положение в Полски градец, хеликоптер се включи в гасенето

Хеликоптер с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните силисе включи в гасенето на пожара в землището на село Полски градец, Община Раднево. Екипажът ще оказва помощ на огнеборците за потушаването на огъня посредством обливане на засегнатия регион с вода от въздуха, чрез системата за пожарогасене „ bambi bucket”, оповестиха от Министерството на защитата.

В област Стара Загора втори ден военнослужещите от 38-ми механизиран батальон от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада оказват помощ при потушаването на пожара в землището на село Пъстрово. Под управлението на капитан Герасим Златинов 20 военнослужещи не престават битката с огъня и оказват помощ на чиновниците на районен съд „ ПБЗН” – Стара Загора.

Заради пожара пътят Полски градец – Светлина е затворен. Към момента няма директна заплаха за хора и обитаеми места, само че заради мощния вятър, който попречва локализирането на пожара регионалният шеф на Стара Загора е задвижил процедура за оповестяване на отчасти бедствено състояние. Пред Радио Стара Загора Иван Чолаков сподели, че огънят е тръгнал от изоставена бадемова градина, наранени са и сухи треви. Заради съществуването на вятър, който сменя посоката, фронтът на пожара се движи бързо. Това е наложило изпращането на в допълнение два автомобила от Регионалната дирекция на Пожарната в Хасково. Освен тях на терен са три автомобила от старозагорската дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и две тежки машини от Топлоелектрическа централа 2, които да заграждат пътя на огъня.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР