Хеликоптер Ми-28 катастрофира днес по време на учебно тренировъчен полет

...
Хеликоптер Ми-28 катастрофира днес по време на учебно тренировъчен полет
Коментари Харесай

Двама пилоти загинаха при падане на руски военен хеликоптер в Крим

Хеликоптер Ми-28 катастрофира през днешния ден по време на образователно подготвителен полет в Крим в 15:42 московско време, оповестиха от съветското военно министерство, представени от ТАСС.
Прочетете още
Полетът се е правил без оръжия на борда, а на земята няма опустошения. И двамата водачи обаче са починали, допълват от ведомството.

Отказ на техниката е най-вероятната причина за злополуката. Към мястото на повредата се е отправила комисия от основното командване на въздушно-космическите сили на Русия за изясняване на аргументите и събитията, довели до произшествието.

Ми-28Н (познат още като " Изделие 294 ", " Нощен ловджия ", Havoc-B по натовската класификация) е съветски военен хелекоптер, създаден при започване на 90-те години на предишния век. Предназначен за битка с бронетанковата техника на съперника. Освен това хеликоптерът може да се употребява за огнева поддръжка на Сухопътните войски, съпровождане на десантно-транспортни хеликоптери, заличаване на въздушни цели и редица други второстепенни задания.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР