Heineken Сърбия представи капиталова инвестиция на стойност 16 милиона евро

...
Heineken Сърбия представи капиталова инвестиция на стойност 16 милиона евро
Коментари Харесай

Heineken инвестира €16 милиона в Сърбия

Heineken Сърбия показа финансова инвестиция на стойност 16 милиона евро в своята пивоварна в Нови Сад, оповестява SeeNews. Това е една от най-големите скорошни вложения на компанията в страната и включва спомагателна линия за кенчета и стъклени бутилки.Производството е предопределено както за локалния пазар, по този начин и за чужбина.

Това реализира доста по-висока оперативна и логистична успеваемост и усилва продуктивността с близо 50% . В същото време излъчванията на CO2 в процеса на дистрибуция се понижават с повече от 1000 тона годишно (намаляване с 20%) и се доближава до 100% потребление на общите индустриални мощности.
 Heineken напуща Русия през първата половина на 2023-а
Heineken напуща Русия през първата половина на 2023-а

Компанията прави оценка вредите от напускането на съветския пазар на 300 милиона евро

Неда Джокич, общоприет управител на Heineken Сърбия, уточни, че вложенията в пивоварната в Нови Сад са знак на дълготрайната устойчива активност на компанията в Сърбия .

Посланикът на Нидерландия в Сърбия Йост Райнтиес съобщи, че двустранната търговия сред Нидерландия и Сърбия е надхвърлила 1 милиард евро и че Нидерландия към момента е един от най-значимите източници на директни задгранични вложения (ПЧИ) в страната .

Цели 84% от съставките, които Heineken употребява в производството на бира, идват от сръбската област Войводина, а цената на покупката от локални снабдители възлиза на 11 милиона евро на годишна база .
 Heineken покачва цената на бирата
Вторият по величина пивовар в света покачва цената на бирата

Заради по-високи разходи
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР