Хедж фондовете и други спекулативни играчи свиват общият обем на

...
Хедж фондовете и други спекулативни играчи свиват общият обем на
Коментари Харесай

Хедж фондовете свиват офертите за петрол поради засилването на търговската война между САЩ и Китай


Хедж фондовете и други спекулативни играчи свиват общият размер на отворените позиции за петрола Brent и WTI до най-ниското равнище от 2016 година, заради усилването на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, оповестява организация Bloomberg.

Инвеститорите ги плаши волативността на пазара на нефт, върху който оказва напън и известието за това, че Съединени американски щати не са съумели да убедят Пекин да понижи вноса на нефт от Иран. Условната волативност на фючърса на WTI с доставка след два месеца през юли набъбна до оптималното равнище от 2017 година

Общият брой на офертите към края на юли е спаднало до 949 хиляди, от 968 хиляди седмица по-рано, а пикът за 2018 година е бил регистриран в края на януари – 1,357 млн. отворени позиции.

Чистите дълги позиции на хедж фондовете за WTI (разликата сред офертите за растеж и намаляване на цените) за седмицата за 31 юли са спаднали с 1,4 %, до 386,76 хиляди фючърса и варианти – минимума за шест седмици, сочат данните на CFTC на Съединени американски щати. Броят на отворените дълги позиции понижава с 0,89 % до 408,3 хиляди, а на къси – леко се усилва.

Освен това, съгласно данните на борсата ICE Futures Europe, чистата дълга позиция за петрола Brent се усилва с 4,7 хиляди до 372, 35 хиляди контракта, а късите позиции понижават с 9,9 хиляди, на дългите – с 5,2 хиляди

„ Няма никакви признаци за това, че комерсиалната война ще спре в обозримо бъдеще, - отбелязва анализаторът от Nasdaq Inc. Тамар Еснер. - В резултат, вложителите не престават да свиват позициите, дефинират облагата и понижават риска, смятайки, че капацитетът за растеж на цените на петрола ще е стеснен, в случай че няма значително намаляване на доставките от Иран “.

Неразбирателството сред Съединени американски щати и Китай не понижава: в петък Пекин заяви, че е подготвил лист с американски артикули на стойност 60 милиарда $ по повод, на които може да вкара мита в отговор на плануваните от администрацията на Доналд Тръмп търговски ограничения.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР