Хазартните оператори под надзора на комисията заплащат такса по Закона

...
Хазартните оператори под надзора на комисията заплащат такса по Закона
Коментари Харесай

Горанов с подробности за невнесените от Божков стотици милиони

Хазартните оператори под надзора на комисията заплащат такса по Закона за хазарта. Те се управляват от Комисията по хазарта. Това сподели министърът на финансите Владислав Горанов пред публицисти в Народното събрание в отговор на въпрос дали финансовото министерство е имало информация през годините какви налози е плащал предприемачът Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от и имало ли е данъчни нарушавания от страна на компаниите му, свързани с лотарията, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Вероятно хазартните оператори на основа на другите данъчни закони заплащат осигурителни вноски и корпоративен налог за другите действия, само че за организирането на
хазартни игри, по този начин както е посочено в член 30, алинея 3 на настоящия Закон за хазарта, се събират такси, които се управляват от Комисията по хазарта като контролен орган по организирането на хазарта в България.

Попитан могат ли да се събират такси със задна дата, Горанов уточни: "Това, което установи Държавната финансова ревизия са голям по мярка, в случай че се съблюдава законът, дължими, само че невнесени такси. Отттук нататък е доста евентуално да се издаде от същата комисия акт за обществени държавни вземания, който акт да бъде връчен на хазартните оператори и да тръгне едно изпълнително произвеждане за дължимите, само че невнесени суми ".

Искат от КПКОНПИ да ревизира Комисията по
хазарта

В отговор на въпрос има ли информация за данъчни закононарушения, осъществени от Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от или от структури, на които той е началник, министърът на финансите съобщи: "Това се проверява сега. Текат и данъчни проверки на тези сдружения, предоставени от прокуратурата. За данъчни проверки, преди да са завършили, няма по какъв начин да имам информация. На този стадий не разполагам с информация за окончателния им ход и изводите, които данъчната администрация ще направи. Държавната финансова ревизия откри неточности в използването на закона от страна на Комисията по
хазарта, довели стотици милиони невнесени такси от образуване на хазартни игри ".

Попитан дали като принципал на Комисията на
хазарта не носи ли нейната виновност за пропуснатите изгоди, Владислав Горанов сподели: "Смислен въпрос, само че в случай че прочетете Закона за хазарта, устройствения устав на министертството и всички други нормативни актове, министърът на финансите има единствено пълномощия да назначи членовете, един от които е ръководител, който се назначава от него, а другите се показват от ведомства като Министерството на правораздаването, ДАНС, Министерството на стопанската система, Националната организация по приходите. Оттам нататък Държавната комисия по хазарта е единственият държавен орган, който лицензира и управлява осъществяването на лицензите, свързани с хазарта. Това редовно и добре е разказано в законодателство ".

Иван Гешев: Ще създадем всичко допустимо, с цел да си приберем господин Божков

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР