Хазартните фирми удариха джакпот и излязоха в данъчна ваканция заради

...
Хазартните фирми удариха джакпот и излязоха в данъчна ваканция заради
Коментари Харесай

ИТН обвинява финансовото министерство, че лобира в полза на хазартния бизнес

" Хазартните компании удариха джакпот и излязоха в данъчна почивка поради промени в хазартните такси, минали тихомълком през Закона за държавния бюджет през декември ", уточни в декларация от парламентарната естрада Гроздан Караджов от Има Такъв Народ.

По думите му с измененията в Закона за
хазарта, парите, които хазартните компании трябвало да вкарват в бюджета, били внезапно понижени.

" На думи управляващите ни убеждават, че хазартните такси се вдигали като безспорни цифри, само че на процедура е противоположното, тъй като свиха базата, на която се таксуват тези другояче увеличени проценти ", изясни Караджов.

Той уточни, че е известно какви " шменти-капели " могат да се вършат, с цел да се понижи базата, върху която се начисляват въпросните такси.

" Управляващите са си давали ясна сметка, че от тази корекция ще последва данъчна почивка за хазартните оператори. Затова плануваните доходи са единствено 200 млн. лв., а не милиарди, както беше преди ", сподели още депутатът. Той напомни, че незабавно са почнали да се откриват пунктове за
залози.

" Първата компания, получила лиценза си от Национална агенция за приходите за рекордно бързите три седмици, след влизането в действие на поправките. По този лиценз има над 100 открити пункта, това не може да стане без финансовия министър Асен Василев ", усъмни се още Караджов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР