Хазартът е един от най-измамните човешки пороци, тъй като дава

...
Хазартът е един от най-измамните човешки пороци, тъй като дава
Коментари Харесай

Симптоми, причини и последици от пристрастяването към хазарта


Хазартът е един от най-измамните човешки пороци, защото дава тип на лесни пари, а бързо води до финансова съсипия.

Независимо дали става въпрос за покер, блекджек или нещо друго, възможностите постоянно са в интерес на заложната къща; хазартът е печеливша промишленост, тъй като заложната къща постоянно печели.

Продължете да четете, с цел да научите повече за признаците, аргументите, и последствията от пристрастяването към
хазарта.

Има ли разлика сред другите типове пристрастяване към
хазарта?

Тъй като
хазартът е толкоз разнообразна активност, съществуват доста разнообразни типове пристрастяване към хазарта. Когато някой е привързан към хазарта, това не постоянно е явно. Противно на общоприетото разбиране, хазартът не се лимитира единствено до игрални автомати, карти или казина. Хазартът може да се показва и в пазаруване на лотариен билет, присъединяване в лотария или залагане с другар.

Пристрастяването към може да се развие, когато човек има вяра, че е в затруднено финансово състояние и че единственият метод да реши проблемите си е да заложи дребното пари, които има, с вярата да завоюва огромна сума пари. За страдание това съвсем постоянно води до цикъл, в който комарджията се усеща заставен да компенсира загубите си, и цикълът продължава, до момента в който индивидът не е заставен да потърси лекуване, с цел да се откаже от навика си. Друг тип пристрастяване към
хазарта поражда, когато комарджията играе игри и прави рискови залози, с цел да изпита прочувствения напредък, който идва от поемането на големи опасности, които от време на време се изплащат. И в двата случая индивидът, измъчен от пристрастяване, би трябвало да желае да спре да го прави, а освен да угоди на фамилията и приятелите си.

Какво предизвиква пристрастяването към
хазарта?

Отчаянието за пари, желанието да се изпитат тръпка и екстаз, общественият статус, обвързван с това да си сполучлив комарджия, и занимателната атмосфера на всеобщата
хазартна сцена са все фактори, които могат да допринесат за пристрастяването към хазарта. За страдание, откакто пристрастяването към хазарта един път се е затвърдило, е мъчно да се прекъсне този цикъл. Когато някой е финансово обезверен и желае да компенсира изгубеното, може да се стигне до тежки зависимости. Въпреки че индивидът, който най-сетне завоюва, може да получи огромна сума пари, тя рядко е задоволителна, с цел да компенсира към този момент изгубените пари. По-голямата част от комарджиите в никакъв случай не се приближават даже до облага.

Какви са признаците на пристрастяването към
хазарта?

Симптомите на пристрастяването към
хазарта постоянно са същите като тези на други зависимости. Някои от най-често срещаните признаци на пристрастяване включват, само че не се лимитират до:

- Чувство на насила да пазите секрети за
хазарта

- Борба да държите хазартните си привички под надзор

- Хазартни игри с пари, които не притежавате

- Семейството и приятелите ви са загрижени за
хазарта ви.

Разбира се, отличителният симптом на казуса с
хазарта, както и на всяка друга взаимозависимост, е, че се чувствате безсилни да спрете. Ако се чувствате принудени да опитате единствено още един път или се тревожите, когато обмисляте да се откажете, най-вероятно страдате от хазартна взаимозависимост.

Емоционални признаци на несъразмерния
хазарт

Прекомерният
хазарт може да докара до разнообразни прочувствени признаци като тревога, меланхолия и даже мисли и държание, свързани със самоубийство. В крайни случаи тези мисли могат да доведат до опит за самоубийство от страна на комарджията. Загубата на всичко поради хазарт е опустошително прекарване, което оставя доста хора да се усещат безнадеждни.

Физически признаци на несъразмерния
хазарт

Тъй като
хазартът може да докара до меланхолия, тревога и държание на самонараняване, има няколко физически признака, за които би трябвало да внимавате. Депресията и тревогата могат да доведат до липса на сън, което се показва в бледа кожа, повишение или понижаване на тежестта, акне и тъмни кръгове под очите.

Краткосрочни и дълготрайни последствия от пристрастяването към
хазарта

Хазартът е обвързван с голям брой други отрицателни последствия, както краткосрочни, по този начин и дълготрайни. Пристрастяването към
хазарта постоянно води до развиването на други зависимости, които служат като механизми за справяне на уплашените от тази активност хора. За да се оправят с безпокойството, което идва с хазартния метод на живот, доста комарджии се обръщат към опиати, алкохол и други действия. Дори в случай че комарджията в никакъв случай не загуби пари вследствие на метода си на живот, той може да се бори с пристрастяване към опиати и алкохол до края на живота си вследствие на самолечение за справяне със напрежението. Освен това хазартът постоянно предизвиква дълготрайни вреди на взаимоотношенията.

Има ли тест или самокритика, която мога да направя?

Ако подозирате, че имате проблем с
хазарта, помислете дали бихте били добре, в случай че спрете тъкмо в този момент. Възможно е да страдате от хазартна взаимозависимост, в случай че се чувствате тревожни или като че ли не би трябвало да спирате към момента.

Пристрастяване към антидепресанти, взаимозависимост и абстиненция при комарджии

Въпреки че медикаментите за тревога и меланхолия могат да бъдат извънредно потребни в процеса на възобновяване, те могат да доведат и до пристрастяване. В резултат на това записването в стационарен център за лекуване, до момента в който се възстановявате от зависимостта си, постоянно е добра концепция, защото подготвен екип от експерти може да ви следи за взаимозависимост и признаци на лишаване, свързани с вашите медикаменти.

Хазарт и меланхолия

Тъй като пристрастяването към
хазарта постоянно е обвързвано с меланхолия, бъдете нащрек за признаци, че вие или ваш непосредствен може да страдате от това изтощително положение. Летаргия, отмалялост, смяна в апетита и злощастие са единствено някои от признаците, че някой е в меланхолия. Депресията рядко е нещо, което може елементарно да се овладее.

Получаване на помощ за прекъсване на
хазарта

Отказването от
хазарта е сложна задача, само че е допустимо с поддръжката на добра група за поддръжка и добра стратегия за лекуване. Без помощта на експерти, които са помагали на други хора да преминат през този развой преди, може да е мъчно да се стартира по пътя към възобновяване. Приятелите и фамилията, които ви поддържат, са от значително значение за цялостното възобновяване, само че те може да не знаят по какъв начин най-добре да ви оказват помощ.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР