Хайри Хамдан е роден през 1962 г. в Дер-Шараф, Западният

...
Хайри Хамдан е роден през 1962 г. в Дер-Шараф, Западният
Коментари Харесай

Хайри Хамдан: Траен мир ще има, когато държавата на палестинците получи права и идентичност

Хайри Хамдан е роден през 1962 година в Дер-Шараф, Западният бряг на река Йордан. Като дете емигрира със фамилията си в Йордания, а от 1982 година живее в България.

Той е притежател на международни литературни награди в Египет, Саудиска Арабия и Палестина. През 2018 година получава премия " Перото " за превод, а творбите му се издават с изключение на на български и на доста други езици измежду които арабски, немски и шведски.

" Войната приключва там, където стартира и би трябвало да приключи. Войната не би трябвало да стартира. Войната е злокобното отражение на човешката същина “, сподели в ефира на bTV зам.-председателят на Съюза на преводачите Хайри Хамдан.

" Ако мирът е игла в купа сено, ние би трябвало да я търсим “, безапелационен бе той.

" Трябва да се мисли рационално и какви са корените на този проблем. Как той да бъде решен “, сподели той.

По думите му дълготраен мир ще има, когато страната на палестинците получи права и еднаквост.

Той бе безапелационен, че с цел да се сътвори тази страна би трябвало да има политическа воля.

" Има доста хора, които " Хамас “ ги държи на мощ, само че те нямат избор. Не могат да напущат този бранш без позволение. Те са изолирани. По принцип постепенно умират, само че сега бързо умират “, акцентира Хамдан.

" Палестина постоянно е била и ще бъде Родина за мен. Не може да бъде друго, само че аз не я познавам. България я познавам по-добре. Роден съм в Палестина. Израел е част от моето схващане “, сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР