Хайдушка среща“, която включва юнашки игри и опит за рекорд

...
Хайдушка среща“, която включва юнашки игри и опит за рекорд
Коментари Харесай

Юнашки игри и скоростно изкачване на „Хайдушката пътека“ предстоят в Сливен на Гергьовден

„ Хайдушка среща “, която включва юначен игри и опит за връх за най-бързо нанагорнище на „ Хайдушката пътека “ ще се проведат на 6 май.
Осмото издание на спортната конкуренция включва изкачванес мях с вино и скоростно нанагорнище за рекордно време на пътеката.

Състезанието е основано в чест на рождението на сливенския челник Хаджи Димитър – 10 май.

През 2015 година Фондация „ Стария бряст “ сложи началото на провеждането на публично съревнование с лицензирани съдии. То се провежда всяка година на територията на естествен парк „ Сините камъни “.

И тази година участниците би трябвало да изкачат дистанцията от началото до края на „ Хайдушката пътека “, носейки тежестта без непозната помощ и помощни средства. На Слънчева поляна, Карандила, следват юначен игри - битка, мятане на колосален камък, мятане на нож по цел и хайдушка софра за всички участници.

Събиране, инструктаж и стартът за участниците в изкачването с мях с вино ще бъде даден в 9 ч., при започване на „ Хайдушката пътека “. На същото място, малко по-рано, от 8.45 ч., ще бъде даден стартът за искащите да се включат в слагането на връх за най-бързо нанагорнище на „ Хайдушката пътека “.

Организатори са Фондация „ Стария бряст “ и Община Сливен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР