Хайде на пухкавите закускиНеобходими Продукти● брашно - 2.5 ч.ч.● прясно

...
Хайде на пухкавите закускиНеобходими Продукти● брашно - 2.5 ч.ч.● прясно
Коментари Харесай

Пухкави рула с различни плънки за закуска

Хайде на пухкавите закуски

Необходими Продукти

● брашно - 2.5 ч.ч.
● прясно мляко - 100 мл
● вода - 50 мл
● олио - 50 мл
● сол - 1 ч.л.
● захар - 1 ч.л.
● суха квас - 1 пакетче от 6 г
● белтъци - 1 бр.

За намазване


● жълтъци - 1 бр.
● олио - 1 ч.л.
● прясно мляко - 1 ч.л.

За поръсване


● ръсеница - подготвена примес семена от магазина
● ким
● кисели краставички - 1 бр.
● салам - 60 г Мек
● сирене - 100 г
● топено сирене - 40 г

Начин на подготвяне

Пресяваме брашното в купа и го смесваме с 1 пакетче суха квас. Разбъркваме, с цел да се смеси добре маята с брашното. Стопляме водата с прясното мляко на микровълнова доста леко и вътре слагаме захарта и разбъркваме да се разтвори. Прибавяме я към брашното, в което към този момент сме създали кладенче.

Отделяме на 1 яйце белтъка и жълтъка. Жълтъка го слагаме в дълбока чинийка и прибавяме 1 ч.л прясно мляко и 1 ч.л олио и разбъркваме до момента в който се уеднакви доста добре сместа. Добавяме олиото, солта и 1 белтък при брашното. Замесваме меко тесто. За доомесване и разточване ще ни е нужно не повече от 4-5 с.л. брашно.

Набрашняваме плота и месим тестото до момента в който стане меко, безпрепятствено и пухкаво. Завиваме тестото на топло да втаса за 35-40 мин. Като втаса го оформяме с форма на фитил и го режем на 4 равни елементи. Тези елементи ги точим с правоъгълна форма 20/22 см. Натрошаваме сиренето. Краставичката и колбаса ги режем на дребно.

Взимаме един от правоъгълниците, слагаме сирене по цялата повърхност, подвиваме доста малко двата края и навиваме изпод нагоре като руло. Оформяме с ръце и леко удължаваме. Така вършим и с втория правоъгълник. На третия разпределяме отмерено от топеното сирене, като го накъсваме на късчета и слагаме върху тестото.

После слагаме половината част от нарязаната краставичка и половината нарязан колбас. Навиваме по същият метод като другите две рула. Нареждаме рулата на разстояние едно от друго в тава с хартия за печене. Мажем с помощ на четка с яйчената примес и ръсим рулата със сирене с ръсеница, а тези с краставичка, колбас и топено сирене с ким.

Загряваме фурната на 180 градуса и печем до подготвеност. Пекох 28 мин.Трябва да бухнат рулата и да се запекът с хубава алена коричка. Хапваме с компот или мляко. Да ви е сладко! Получават се 4 рула задоволително за 4 индивида за закуска.

Чашата, с която съм мерила брашното, е чаена от 200 мл.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР