Хайде да си свършим работата - с този мотив американският

...
Хайде да си свършим работата - с този мотив американският
Коментари Харесай

State of the Union: Байдън призова Америка към единство на фона на войната

" Хайде да си свършим работата " - с този претекст американският президент Джо Байдън се обърна към Конгреса в годишната си тирада за положението на съюза.

Байдън посвети изказването си на апел за политическо единение и фокусиране върху вложенията в бъдещето на американското произвеждане, инфраструктура, промишленост и опазване на здравето - послания, на които залага и Републиканската партия.

В същото време той заявява цялостна поддръжка за идеята на Украйна против съветската военна инвазия.

Байдън отбрани и серия от политически тематики, които са от основно значение за Демократите - от заслужено данъчно облагане на огромните корпорации, до отбраната на правото на аборт.

" Америка първа "
Цените на медикаментите, вътрешното произвеждане, полицейското принуждение: това бяха част от тематиките, които президентът на Съединени американски щати вкара в речта си, в която съобщи, че желае " да възвърне още веднъж гръбнака на Америка - междинната класа ". " Цените на колите се усилиха. Поскъпна и всичко от хладилниците до мобилните телефони. Не можем да позволим това да се повтори. Ще създадем по този начин, че веригата на достакви за Америка стартира в Америка... Тази вечер разгласявам нови стандарти, които ще изискват всички строителни материали във федерални инфраструктурни планове да бъдат създадени в Америка. В моя мандат американските пътища, американските мостове и американските автомагистрали ще се създават от американски артикули ", разгласи той.
За налозите
" Аз съм капиталист. Но всеки би трябвало да заплаща справедливия си дял. Мисля, че доста от хората ще се съгласят с мен, че сегашната ни данъчна система не е обективна. Идеята, че през 2020 година 55 от най-големите компании в Америка са създали 40 милиарда $ облага и са платили нулеви федерални налози върху приходите... това просто не е заслужено.Благодарение на закона, който подписах, мултимилиардните компании ще би трябвало да заплащат най-малко от 15%.Само 15% - това е по-малко, в сравнение с заплаща една здравна сестра. Приемете предлагането ми за най-малък налог за милиардерите. Не може милиардерът да заплаща по по-ниска ставка от учителите или пожарникарите ".
За войната в Украйна
" Говорих пред вас преди една година, малко откакто Владимир Путин стартира бруталната си война против Украйна. Убийствено принуждение, което върна облиците на гибелта и разрушенията, претърпени от Европа през Втората международна война. Инвазията на Путин беше епохално тестване. Изпитание за Америка. Изпитание за света. " Ще отстояваме ли най-основните си правила? Ще отстояваме ли суверенитета? Ще отстояваме ли правото на хората да живеят в независимост от тиранията? Ще отстояваме ли отбраната на демокрацията? Тази защита е значима за нас, тъй като пази мира и не позволява бъдещите агресори да заплашват сигурността и просперитета ни безотговорно. " Една година по-късно знаем отговора: Да, ще ги отстояваме. И да, направихме го. Заедно направихме това, което Америка постоянно прави в най-хубавите си моменти. Бяхме водачите. Обединихме НАТО и създадохме световна коалиция. Застанахме против експанзията на Путин. Застанахме с украинския народ. (Към посланика на Украйна): Америка е единна в поддръжката за вашата страна. Ще бъдем с вас, до момента в който би трябвало ".
За инфлацията
" Инфлацията е международен проблем поради пандемията, която наруши веригите на доставки, и поради войната на Путин, която наруши доставките на сила и храни. Но ние сме по-добре позиционирани от всяка друга страна по света. Имаме още работа за извършване, само че тук, вкъщи, инфлацията към този момент слиза надолу ".
Призивът на Байдън към Републиканците
" Знаете, че постоянно ни споделят по какъв начин Демократите и Републиканците не можели да работят дружно. Но в последните 2 години опровергахме циниците и скептиците. Да, спорехме доста. И да, имаше моменти, в които Демократите оставаха сами. Но доста пъти двете партии действаха единно.Действаха единно, с цел да защитят една по-силна и сигурна Европа. Действаха единно, с цел да прокарат инфраструктурен закон, невъобразим от потомство насам, който ще помогне за построяването на мостовете, свързващи ни като нация и хора.Подписал съм над 300 закона, подкрепени по едно и също време от двете партии, откогато станах президент.Обръщам се към моите другари Републиканци: Щом можехме да работим дружно в предишния Конгрес, няма причина да не можем да работим дружно и в новия Конгрес ".
Призивът на Байдън към Америка
" Днес се намираме в повратна точка - миг, с който малко генерации се сблъскват, когато решенията ни през днешния ден ще дефинират посоката на този народ и на света за десетилетия напред.Ние не сме странични наблюдаващи на историята. Не сме немощни пред силите, които ни провокират. Това е в нашата власт, на нас, хората. Ние се изправяме пред тестването на нашето време и времето за избор към този момент идва.Трябва да бъдем нацията, която постоянно сме били в най-хубавите си дни. Оптимистична, цялостна с вяра, гледаща напред. Нация, която приема светлината вместо мрака, вярата вместо страха, единството вместо разделянето. Стабилността вместо хаоса.Трябва да гледаме едни на други не като врагове, а като американци ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР