Хауърд Уеб, който пое поста президент на Организацията на професионалните

...
Хауърд Уеб, който пое поста президент на Организацията на професионалните
Коментари Харесай

Хауърд Уеб привлича бивши футболисти в съдийството

Хауърд Уеб, който пое поста президент на Организацията на професионалните футболни съдии в Англия (PGMOL), прикани някогашните футболисти от най-високо равнище да обмислят вероятно прекосяване към съдийството след края на кариерите си.

51-годишният някогашен водещ арбитър в Англия и в Европа не чака най-големите звезди от британската Висша лига да станат рефери, само че намира тази опция за сериозна опция за други футболисти, които са играли на най-високо равнище, само че по една или друга причина не са създали там блестяща кариера.

Трябва да разгледаме опцията по какъв начин можем да притеглим хората, които по този начин или другояче са част от футбола. Винаги сме се борили да привличаме някогашни футболисти в съдийството, разяснява Уеб пред публицисти.

Но някой, който е направил прилична кариера, който има положителни знания за играта, може би в края на 20-те cи години, измъчен от травма или каквото и да е, е подобаващ. Тoва значи, че такъм човек не може да играе толкоз постоянно. Затова в случай че научим за сходен профил хора, ще им създадем предложение да станат съдии, споделя още Хауърд Уеб.

Мисля, че има опция някой в действителност да прокара пътека и ние ще го приветстваме от сърце с уменията, които е придобил като футболист. И при изискване че имат другите качества, от които се нуждаят, с цел да бъдат сполучливи съдии, ние ще им окажем цялостна поддръжка.

Асоциацията на професионалните футболисти (ПФА), Футболната асоциация на Англия и PGMOL бяха домакини на взаимна самодейност, наречена Пътят на рефера и е ориентирана към привличане на нови лица в тази специалност.

Увеличеният с 10 % брой на тимовете в аматьорския футбол в Англия в последните три години изправи районните футболни централи пред съществени компликации в обезпечаването им със съдии. Именно по тази причина всички забъркани във футбола се ангажираха в пропагандирането на съдийството.
 Системата ВАР е позволила 6 неточности за сезона във Висшата лига
Системата ВАР е позволила 6 неточности за сезона във Висшата лига

Това е отчела самостоятелна комисия, формирана от някогашни футболисти, представители на клубове и съдии
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР