Хасковското село Узунджово е на път да кандидатства за рекордите

...
Хасковското село Узунджово е на път да кандидатства за рекордите
Коментари Харесай

Българско село е на път да влезе в Гинес с над 100 пътни знака, някои на 5 м

Хасковското село Узунджово е на път да кандидатства за върховете на Гинес,  като обитаемото място с най-вече пътни знаци. Още с влизането в село Узунджово, пътните знаци, подредени и от двете страни на пътя, вършат усещане.

Ето и кои са те

Екипът на bTV преброи 110 пътни знака единствено на основния път в село  Узунджово. Някои от тях са безусловно на 5 метра един от различен.

Снимка: bTV

„ Над 100 са, обаче хората не ги съблюдават, това ми е направило усещане “, споделя Божидара Пашкова, гражданин на селото.

Мястото е доста натоварено и има риск от произшествия, споделят хората в региона

„ Пътят не е оправен, но знаци има “, споделя различен гражданин на Узунджово Станислав Божинов.

„ Аз мислех дори, че ще поставят лампи. То се оказа, че знаци “, разяснява изумен Милко Кирчев.

Снимка: bTV

От Пътната организация оповестиха, че отвесната сигнализация на пътя Хасково- Симеоновград, част от който е Узунджово включва 468 пътни знаци и табели. Проектът,  на стойност над 320 хиляди лв. е  утвърден от механически съвет към Областно пътно ръководство.

Вижте какво откри инспекцията

„ Проектът се преглежда от бранш „ Пътна полиция “ и на базата  на тяхното утвърждение идва в Областно пътно ръководство за координиране “, съобщи инж. Соня Атанасова – ОПУ - Хасково.

Снимка: bTV

От „ Пътна полиция “ дадоха отговор, че те съгласуват единствено пътните знаци във връзка с сигурността на придвижването, само че не и броят им. И че слагането на повече знаци не е в нарушаване на закона. Така мисли и кметът на селото.

„ Аз се веселя, че има на всяка пресечка знак и ще аплайвам в Гинес за село с най- доста пътни знаци “, съобщи Димитър Ничев – кмет на село Узунджово.

Защо доста от пътните знаци в България не дават отговор на признатите стандарти

От полицията оповестиха, че след слагането на новите знаци, в селото не е станало нито едно пътно-транспортно произшествие.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР