Хасковската структура на ИАРА остана само с 3-ма инспектори и

...
Хасковската структура на ИАРА остана само с 3-ма инспектори и
Коментари Харесай

Защо ИАРА в Хасково остана с 3-ма инспектори за 2200 водоема...

Хасковската конструкция на ИАРА остана единствено с 3-ма инспектори и без началник, макар че дава отговор за над 2200 водоема. Съкратен от 24 март е единственият държавен чиновник в звеното Костадин Костадинов, човек с дълготраен опит в битката с бракониерите и почитан от феновете, които са сътрудници на ИАРА.

Поръчан съм и знам от кого, разяснява Костадинов пред Марица. Той сподели, че фиктивен мотив за освобождението му е редуциране на щата. Вече е завел дело, защото това е в прорез с щатното разписание и е държавен чиновник. Костадинов добави, че освобождението му е поради преживелица с човек от администрацията на Община Маджарово, който е бил хванат да бракониерства.

Случаят е от ноември м.г., само че бе раздухан във Facebook от Централната рибно опазваща организация (ЦРОО) нощес. Това е организация, която се бори с бракониерите, охранява язовирите, зарибява “. Край бент. " Ивайловград “ инспекторите от ИАРА пристигнали по сигнал на фенове рибари. Така били хванати двама души, измежду които и общинар. Пристигнал и различен и върху чиновниците на държавната акваполиция завалели закани за уволняване, настояват от ЦРОО.



Местни хора от Бориславци и Малки воден описват, че случката не е единствена и е извънредно време управляващите да прогледнат какво се случва в язовира и региона. Да уведомят управляващите, в това число прокуратурата, и обществеността за протичащото се там се канят и от ЦРОО.

Ние изпратихме питане до ИАРА за какво е бил скъсен Костадинов и по какъв начин трима чиновници биха се справили с опазването на толкоз доста водоеми. За в този момент отговор нямаме.

Не открихме за коментар забърканите общинари. Единият не си подвигна мобилния телефон и не върна позвъняване. Втория потърсихме на служебния му телефон. Служителка в администрацията сподели, че още не се е върнал от обедна отмора, само че го чака всеки миг. После спря да подвига телефона.

Междувременно актът, формиран през ноември, се апелира.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР