Хасковската строителна фирма Аква Конструкт груп“ ЕООД вкара втората процедура

...
Хасковската строителна фирма Аква Конструкт груп“ ЕООД вкара втората процедура
Коментари Харесай

Нова пречка пред строителството на ул. „Промишлена“ в Благоевград! Прът в изграждането и сложи хасковска фирма, която жали обявената повторно процедура 

Хасковската строителна компания „ Аква Конструкт груп “ ЕООД вкара втората процедура за създаване на улица " Промишлена " в Комисия за защита на конкуренцията. Жалбата е подадена дни след оповестяването на новата социална поръчка за строителството на улицата. Заради обжалване на процедурата преди месеци от самоковска компания, с решение на Върховен административен съд, поръчката беше върната първоначално и се наложи повторното и оповестяване. Този път още веднъж се яви компания, която апелира процедурата в Комисия за защита на конкуренцията, което ще забави строителството на значимата за благоевградчани улица с още няколко месеца.

Финансирането на строителството е обезпечено, определена е и компания за строителен контрол, само че за жалост хората ще би трябвало да чакат още до първата копка на строителните действия. Около 7 млн. лева е цената на оповестената поръчка, за осъществяването на която бе определена мощната строителна компания Растер ЮГ.

Видно от протичащото се поръчката е " апетитна " за компании надалеч от регионалния център- Самоков, Хасково, което предизвика въпроса дали пък няма предумисъл в спъването на процедурата, тъй че да се пречи на общинското управление да направи нещо положително за регионалния град.

Годината е изборна и ударите под пояса зачестяват. Жалко е, че благоевградчани бяха обнадеждени, че след години очакване най-сетне се откриха пари за строителството на улицата, което пък по независещи от тях аргументи се спъва в хода да осъществяването на поръчката.
П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР