Хасково. Областният управител на област Хасково Станислав Дечев откри изложба,

...
Хасково. Областният управител на област Хасково Станислав Дечев откри изложба,
Коментари Харесай

Областният управител на Хасково Станислав Дечев откри изложба, посветена на 140 години от приемането на Търновската конституция

Хасково. Областният шеф на област Хасково Станислав Дечев откри галерия, отдадена на 140 години от приемането на Търновската конституция. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Експозицията е ситуирана в постройката на регионалната администрация и ще може да бъде прегледана от всички искащи до 22 март 2019 година
" Адмирирам концепцията на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева да отбележим тази годишнина с прояви в цялата страна, тъй като считам, че изискуем благодарност на нашите първи парламентаристи ", означи Станислав Дечев. Той напомни, че точно те са сложили основите на актуалния български парламентарен ред. Той акцентира, че фундаменталното значение на Първата българска конституция е неоспоримо и постанова полезности, които и през днешния ден са годни.
" Всеобщото изборно право, плурализмът, разделянето на управляващите, парламентарният надзор, децентрализацията и свободата на словото са полезности, които имаме с помощта на първите български народни представители ", уточни Станислав Дечев и добави, че макар 45-годишно властническо ръководство, правилата на Търновската конституция за спокойно общуване на другите етноси и взаимно почитание, не са били изкоренени. " Това са всемирен закони, които през днешния ден стоят в основата на обединена Европа ", акцентира регионалният шеф на Хасково.
Станислав Дечев съобщи, че желае хасковските деца и младежи да знаят, че България има здрави демократични основи, сложени преди 140 години.
Гости на формалното разкриване на експозицията бяха народните представители Делян Добрев, Евгения Ангелова, доктор Георги Станков, Виолета Желева и Никола Динков, ръководителят на Административен съд Хасково, представители на Окръжен съд Хасково, на Адвокатската гилдия, заместител регионалният шеф на Хасково доктор Стефка Здравкова, специалисти от РУО Хасково, шефът на РИМ Хасково, шефът на Държавен списък Хасково, преподаватели, общински съветници, членове на политически партии и патриотични организации, Неправителствени организации.
По предложение на регионалния шеф Станислав Дечев учителите от локалните учебни заведения ще проведат открити уроци по история, отдадени на Търновската конституция, в постройката на регионална администрация Хасково.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР