Хасково има нов спортен герой. Той се казва Михаел Ангелов

...
Хасково има нов спортен герой. Той се казва Михаел Ангелов
Коментари Харесай

Хасково има нов спортен герой

Хасково има нов състезателен воин. Той се споделя Михаел Ангелов – четвъртокласник в ОУ “Иван Рилски ” и футболист на Семеен кодекс “Слънце ” с треньори Иво Конгалов и Николай Николов. Вчера геният, който впечатли цяла България след приемането на наградата за демонстрация на „ Висок състезателен дух ” по време на церемонията „ Спортен Икар ” на Фондация „ Български спорт ” бе награден и от община Хасково. Това стана по време на тържествената церемонията за избирането на Спортист №1 на града за 2018-а година. Общината отрупа Михаел Ангелов със специфична премия, плакет, дарове, грамота и 600 лв. в категорията “Силна воля ”. С детето на тържеството присъстваше и неговата майка Десислава Витанска, както и сестра му.

Както към този момент писахме, в сряда 10-годишното момче от Хасково изправи на крайници митове на българския спорт на церемонията на Фондация „ Български спорт ”. Михаел Ангелов получи наградата измежду куп родни звезди в Националната художествена изложба “Двореца ”. Той беше награден за демонстрация на извънреден дух и воля, като заслужи бурните овации на олимпийски и международни първенци.
„ Почувствах се благополучен. Успокоих се, тъй като първоначално бях обезпокоен. Просто беше доста готино на сцената ”, прям бе малчуганът.
Михаел страда от вродено заболяване - артрогрипоза, което лимитира придвижването на ставите и може да докара до парализа в бъдеще. Въпреки тежката диагноза и претърпените 10 интервенции, той тренира футбол в състезателен клуб " Слънце " в Хасково и е образец за своите връстници.
„ Явно тъй като доста спортувам. Не се отхвърлям! И другите не би трябвало да се отхвърлят, а да следват фантазиите си ”. А Михаел мечтае да стане добър... най-малко колкото обичания му Кристиано Роналдо и звездите от състава на Ювентус
„ Моята фантазия е да ми се оправят краката, тъй като имам проблем с тях. И да стана доста добър футболист ”.
Тази година момчето чупи два пъти ръката си и краткотрайно стопира с футбола по лекарско наставление, само че има вяра, че ще се завърне на терена.
„ Бих си поискал и ще ми бъде хубаво, в случай че отново ме поканите тук, в София. Пак да съм при вас и да ви видя ”.

“Благодарна съм на всички вас за номинацията на моето слънчице. Явно и при нас се случват хубави неща освен по Коледа. Няма по какъв начин да не отбележа, че това се дължи на неговите треньори Иво Конгалов и Николай Николов, които още от детската градина се занимават с Мишето и в този момент не престават да му гласоподават доверие и като възпитаник ”, съобщи майката на Михаел – Десислава Витанска.

”Изказвам възхищението си от реакцията на чиновниците на БФС в Хасково Ели Гьобеклиева, Васко Петев и на вас от “Хасковска Марица ”, които му дадохте рекомендацията. Емоцията е огромна, а това е едно огромно самопризнание за моя наследник. С образеца си Михаел желае да насърчи и здравите деца - да са дейни като него и да обичат спорта ”, добави още Витанска.
Припомняме, че в края на предходната година различен наш съгражданин Григор Димитров стана притежател на “Спортен Икар ” за достижение на Фондация “Български спорт ”. Най-добрият български тенисист е отличен за триумфа във финалния шампионат на АТП в Лондон и рекордното трето място в международната класация, както и за купите през годината в Бризбейн, София и Синсинати.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР