Хасково. Близо 4 кг недекларирани сребърни накити са открити на

...
Хасково. Близо 4 кг недекларирани сребърни накити са открити на
Коментари Харесай

Хасково: Близо 4 кг недекларирани сребърни накити на стойност над 15 хил. лева са открити на ГКПП „Капитан Андреево“

Хасково. Близо 4 кг недекларирани сребърни украшения са открити на Министерство на правосъдието „ Капитан Андреево “ при инспекция на лек автомобил, влизащ в страната от Турция на 30 юни. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Митници “ .
В колата марка „ BMW " пътували лидерът на автомобила и негов сателит, немски жители от турски генезис, които декларирали пред българските митнически управляващи, че не внасят нищо за обявление. Автомобилът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която в персоналния багаж на водача са открити произведения от бял метал. Намерени са общо 715 сребърни бижута, измежду които 306 чифта обеци, 172 гривни, 145 медальона, 59 синджира, 26 пръстена, 7 огърлици. Направената експертиза от експерт е открила, че сребърните бижута са с висока проба 925, с общо тегло 3893 грама и са на стойност над 15 000 лв.. Контрабандните сребърни украшения са арестувани и подлежат на лишаване в интерес на страната, съгласно наредбите на Валутния закон. На водача е формиран акт за нарушаване на Валутния закон.
За първото полугодие на тази година митническите чиновници на Министерство на правосъдието „ Капитан Андреево “ са задържали близо 15 кг златни и сребърни украшения на стойност над половин милион лв..
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР