Хашем Сафи ал-Дин (Сафиедин) е бил избран за нов генерален

...
Хашем Сафи ал-Дин (Сафиедин) е бил избран за нов генерален
Коментари Харесай

Хизбула вече има нов лидер

Хашем Сафи ал-Дин (Сафиедин) е бил определен за нов общоприет секретар на " Хизбула " на мястото на убития Хасан Насрала, оповестиха източници на Al-Arabiya и Al-Hadas.

Хашем Сафи ал-Дин бе началник на Изпълнителния съвет, той наблюдаваше политическите каузи на " Хизбула ".

Той е роден през 1964 година в Южен Ливан. Учи в религиозни образователни заведения в Наджаф, Ирак, и в Кум, Иран. От основаването на придвижването до момента той заема високи постове и взе участие във всички процеси. Мнозина означават външната аналогия сред Сафи ал-Дин и Насрала. Те имат даже сходни гласове.

Сафи ал-Дин е братовчед по майчина линия на шейх Насрала. Той също по този начин е сеид - води рода си от пророка Мохамед, за което свидетелства черният му тюрбан.

През 2017 година Държавният департамент на Съединени американски щати го признава за терорист. Той е приет за терорист и в Саудитска Арабия, Бахрейн и ОАЕ.

Публичните изказвания на Сафи ал-Дин отразяват крайната му враждебност и гневната му поддръжка за палестинската идея, написа. Много специалисти акцентират, че Сафи ал-Дин е доста по-твърд от Насрала.

„ Нашата история, нашите оръжия и нашите ракети са с вас “, обръща се един път той към палестинците. Шейхът е прям критик на политиката на Съединени американски щати. В отговор на американския напън върху " Хизбула " Сафи ад-Дин съобщи през 2017 година: „ Тази умствено непълноценна, луда американска администрация, водена от Тръмп, няма да може да навреди на Съпротивата “.

В продължение на три десетилетия този човек е в най-близки връзки с Иран. Синът му е женен за дъщерята на именития ирански военачалник Касем Сюлеймани, който бе погубен от Съединени американски щати. Брат му Абдала Сафи Ал Дин е представител на Хизбула в Иран.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР