Хърватският вътрешен министър Давор Божинович каза днес, че от 1

...
Хърватският вътрешен министър Давор Божинович каза днес, че от 1
Коментари Харесай

Хърватия премахва от първи януари 73 гранични пункта

Хърватският вътрешен министър Давор Божинович сподели през днешния ден, че от 1 януари 2023 година ще бъде отстранен граничният надзор на общо 73 гранични пункта, намиращи се на хърватската граница със Словения и Унгария, съобщи организация Хина.

„ Това значи, че хърватските жители към този момент няма да би трябвало да демонстрират документи при прекосяване на границата “, сподели Божинович, до момента в който представяше промените в законите за чужденците и прекосяването на държавната граница в Народното събрание.

Той посочи, че има 15 гранични пункта към Унгария и 58 към Словения.

Миналата седмица Съветът по вътрешни работи и правораздаването на Европейски Съюз удостовери, че Хърватия става 27-ият член на Шенгенското пространство.

„ Това беше сложен развой, в който Хърватия извърши 281 критерия за четири години “, напомни Божинович.

Министърът също по този начин акцентира, че страните членки би трябвало да отстранен всички спънки, които биха могли да попречват безпроблемния пътнически поток на граничните пунктове на вътрешните граници. „ Това значи, че Хърватия ще направи същото, с цел да обезпечи безпроблемния поток на хора и артикули “, посочи министърът.

За разлика от граничния надзор на сухопътните и морските граници, който ще бъде отстранен със страните от Шенген в първия ден на 2023 година, граничният надзор на летищата ще бъде отстранен на 26 март.

„ Датите са разнообразни, тъй като зимното и лятното разписание на полетите към този момент са открити на интернационално равнище “, изясни Божинович.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР