Хърватският тенисист Марин Чилич спечели турнира по тенис в Санкт

...
Хърватският тенисист Марин Чилич спечели турнира по тенис в Санкт
Коментари Харесай

Чилич взе своя реванш в Русия, завоюва титлата в Санкт Петербург

Хърватският тенисист Марин Чилич завоюва шампионата по тенис в Санкт Петербург с награден фонд над 932 хиляди $, откакто на финала се наложи над Тайлър Фриц в три сета- 7:6 (3), 4:6, 6:4.
Така Чилич си потегля с купа от Русия от втори опит, откакто предходната седмица в Москва в шампионата Кремъл Къп отстъпи на Аслан Карацев. Титлата през днешния ден стана 20-а в кариерата на хърватина, който заема 35-о място в ранглистата на АТР. С днешния трофей, той се трансформира в шестият деен тенисист с подобен брой трофеи от шампионати на АТР.

Макар и да беше позволил пробив в решаващия сет, 33-годишният тенисист не се отхвърли, съумя да се събере и завоюва след два часа и 23 минути. За триумфа през днешния ден той вкара 12 аса и завоюва 78% от точките си за първи сервис.

През по-голямата част от мача Чилич беше по-агресивен и това му разреши да управлява разиграванията против Фриц. Имаше два случая в мача, когато той имаше пробив преднина, само че направи няколко неточности от форхенд, позволявайки на американеца да се върне в мача. Другият значим миг беше изоставането му с 1:3 гейма в третия сет, върна един пробив, по-късно си взе и подаването за 3:3. След това се възползва от непредизвикана неточност на американеца при 4:4, дръпна с нов пробив и по-късно не пропусна да се възползва от опцията си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР