Хърватският президент Зоран Миланович остава начело в списъка на най-популярните

...
Хърватският президент Зоран Миланович остава начело в списъка на най-популярните
Коментари Харесай

Проучване: президентът Зоран Миланович е най-популярният политик в Хърватия

Хърватският президент Зоран Миланович остава отпред в листата на най-популярните политици в Хърватия с 16% утвърждение, макар че последните резултати от август демонстрират загуба спрямо юли, когато е бил одобряван от 17,4% от интервюираните, демонстрират резултатите от анкета на организация Промоция плюс, оповестява хърватският информативен уебсайт Индекс.

На второ място е министър председателят Андрей Пленкович, който има получава утвърждение от 14,4 % от интервюираните, по отношение на 17 %, които имаше през юли.

На трето място е кметът на Загреб Томислав Томашевич, който също е отбелязал загуба спрямо юли. Сега той има поддръжката на 4,7 %, а през юли - на 5,4 %.

Най-много са хърватските жители, които са дали отговор на въпроса кой е най-популярният политик с " никой " - 26,1 на 100. За 15,8 на 100 от интервюираните непопулярни са всички политици.

Анкетираните са оценили работата на президента Миланович с 2,79, на Народното събрание - с 2,05, а на държавното управление - с 2,16. Най-популярна партия е ръководещата Хърватска демократична общественост, която и през юли, и през август има поддръжката на малко над 25 %.

Проучването е осъществено от 1 до 4 август върху извадка от 1300 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР