Хърватският премиер Андрей Пленкович съобщи днес след среща в Атина

...
Хърватският премиер Андрей Пленкович съобщи днес след среща в Атина
Коментари Харесай

И премиерът на Хърватия се срещна със Зеленски, обеща помощи в размер на 30 милиона евро

Хърватският министър председател Андрей Пленкович заяви през днешния ден след среща в Атина с украинския президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, че хърватското държавно управление приготвя нов пакет от помощи в размер на към 30 милиона евро за Украйна, осведоми районната телевизия Ен1.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11520
„ Разговаряхме за самодейността да се употребяват хърватските пристанища за експорт на жито, само че ще продължим да предлагаме политическа и военна помощ (на Украйна). Правителството е подготвило за понеделник нов пакет от помощи за Украйна в размер на към 30 милиона евро, а по-рано им дадохме 160 милиона евро. Постепенно се приближаваме към цифрата от 200 милиона евро “, означи Пленкович.

Той уточни и че на срещата в Атина, проведена от гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис, на която участваха и други водачи от Западните Балкани, е бил разискван нов пакет в поддръжка за Украйна в размер на милиард и половина евро от фонда на Европейския съюз.

„ Целият ми престой тук беше доста потребен и е добре, че се срещаме по подобен метод “, добави хърватският министър председател.

На срещата в Атина бе призната взаимна декларация, в която се показва поддръжката за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна пред лицето на съветската експанзия.

Susret s predsjednikom. Hrvatska snažno podupire i ukrajinski narod koji pokazuje iznimnu hrabrost u obrani slobode i demokracije! Razgovaramo o daljnjoj političkoj, gospodarskoj, vojnoj i humanitarnoj pomoći te korištenju luka za izvoz žitarica.
— Andrej Plenković (@AndrejPlenkovic)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР