Хърватският премиер Андрей Пленкович нарече опита за влизането на сръбските

...
Хърватският премиер Андрей Пленкович нарече опита за влизането на сръбските
Коментари Харесай

Хърватия: Опитът за влизането на сръбските военни в страната в провокация

Хърватският министър председател Андрей Пленкович назова опита за влизането на сръбските военни на граничния пункт в страната „ провокация “, цитира думите му TACC.

Според националната телевизия HRT, хърватските граничари са забранили влизането на сръбска делегация от 11 души на път за Ясеновац поради военните им униформи.в събота сутринта на контролно-пропускателния пункт Баяково, предава " Фокус ".

" Говорим за опит за недекларирано и некоординирано влизане в Хърватия, с цел да обитават в региона на Ясеновац с униформата на въоръжените сили на Сърбия ", акцентира Пленкович. " Това също е опит да се влезе не с възпоменателна цел, както би трябвало да е, а с желанието за провокация и с задачата да се сътвори случай “.

" Подобна процедура е в несъгласие с интернационалното право. За нас, както и за страната, тя е неприемлива, по тази причина я осъждаме остро ", съобщи президентът и добави, че " би било обикновено, в случай че държавните органи на Сърбия бяха декларирали желанието на военните да отидат в Ясеновац ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР