Хърватският футболист Бруно Бобан e починал по време на мач

...
Хърватският футболист Бруно Бобан e починал по време на мач
Коментари Харесай

Хърватски футболист е починал след удар с топка отблизо

Хърватският футболист Бруно Бобан e умрял по време на мач през уикенда, откакто е бил ударен с топката в гърдите отблизо разстояние. Аутопсията е посочила, че повода за гибелта е ненадейно прекъсване на сърдечната активност, оповестиха медиите в Хърватия в понеделник.

Инцидентът е станал в събота по време на мач сред третодивизионнните тимове " Марсония " и " Славония " (Пожега). Десетина минути след началото на дуела крилото на " Марсония " получава лек удар с топката в гърдите. 25-годишният футболист продължава игра, само че няколко секунди по-късно колабира.

Главният арбитър на мача незабавно привиква медицинските екипи, а малко по-късно на терена се появява и кола за спешна помощ. Опитите на лекарите да възстановят сърдечната активност на Бобан обаче не дават резултат. 40 минути по-късно гибелта на футболиста е установена.

Бобан беше голмайстор на източната дивизия на Трета лига с 12 попадения, а " Марсония " заема петото място в шампионата с 30 точки от 17 мача. Между 2014 и 2016 година фланговият футболист е играл за " Славония ", след което се причислява към брат си Габриел в елитния " Наказателен кодекс Загреб ". Той се завръща в " Марсония " преди по-малко от месец.

NK Rudeš wants to show support and condolences to the family, friends and teammates of deceased Bruno Boban, NK Marsionia`s player. Stay strong.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР