Хърватските власти продължиха ограничителните мерки срещу коронавируса до 31 януари

...
Хърватските власти продължиха ограничителните мерки срещу коронавируса до 31 януари
Коментари Харесай

Хърватия удължи до февруари ограничителните мерки

Хърватските управляващи продължиха ограничаващите ограничения против ковид до 31 януари поради продължаващото разпространяване на болестта, съобщи ТАСС.

Първоначално рестриктивните ограничения, включващи затваряне на заведенията за хранене и кафенетата, бяха въведени със период до 10 януари. Министърът на вътрешните работи Давор Божинович обаче съобщи, че поради обстановката в страната и в Европа няма учредения за разхлабване на настоящите ограничения.

Първият случай на ковид в Хърватия бе доказан на 25 февруари 2020 година Оттогава са регистрирани 217 946 инфектирани, 207 848 оздравели, 4304 умряли и 1 061 953 теста за ковид.

Заради повишаването на броя на инфектираните управляващите постановиха наложително носене на маски в транспортните средства и в закрити пространства, ограничиха всеобщите прояви, в това число спортни и религиозни, затвориха нощните клубове и казината.

От 28 ноември в страната бяха затворени заведенията, развлекателните центрове, спортните зали, въведена беше наложителна стерилизация на публични места и възбрана за продажба на алкохол през нощта, неразрешени бяха и сватбените тържества. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР