Хърватски влекач започна изтеглянето на италианския ферибот "Аурелия" с 250

...
Хърватски влекач започна изтеглянето на италианския ферибот "Аурелия" с 250
Коментари Харесай

Хърватски влекач ще изтегли повредения италиански ферибот в Адриатическо море

Хърватски влекач стартира изтеглянето на италианския ферибот "Аурелия " с 250 пасажери, 92 души екипаж и 50 автомобила, който претърпя щета на път от Анкона към хърватското пристанище Сплит в Адриатическо море, заяви хърватската телевизия ХРТ.

Тази заран офисът в Сплит на оператора на ферибота, италианската компания SNAV, заяви, че механиците на борда вършат всичко допустимо, с цел да поправят повредата и да разрешат на кораба да доближи до брега, заяви по-рано Асошиейтед прес.Компанията не даде повече информация, само че съгласно хърватски медии един от моторите на кораба се е развалил и той останал да дрейфува в северната част на Адриатическо море. Няма информация за вреди или жертви.

Хърватската телевизия ХРТ заяви, че два влекача, които са били изпратени сутринта от Шибеник и Сплит за избавяне на ферибота, са били върнати поради неприятното време. По-късно, към 15 часа локално време /16 часа българско/ е дошъл влекачът "Полукс ", който е почнал изтеглянето на ферибота към брега.

Силен вятър затруднява избавителната интервенция. Според ХРТ тегленето ще продължи към 12 часа и в случай че атмосферните условия не разрешат фериботът да бъде откаран в Сплит, влекачите ще го пренасочат към Задар.Телевизията цитира пасажери на ферибота, които споделят, че са спокойни.

Според техни свидетелства една от пътничките, италианска гражданка, е припаднала, само че й е била оказана здравна помощ и в този момент е добре.Фериботът е тръгнал от Анкона нощес към 20,30 часа локално време и трябвало да дойде в Сплит в 7 часа сутринта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР